Încă un obicei straniu a ieșit la iveală! Regina nu deschide niciodată cadourile în dimineața de Crăciun. Motivul este incredibil

Încă un obicei straniu a ieșit la iveală! Regina nu deschide niciodată cadourile în dimineața de Crăciun. Motivul este incredibil Sursa: Arhiva EVZ

Numărătoarea inversă până la Ajunul Crăciunului continuă. Majoritatea oamenilor așteaptă cu nerăbdare să desfacă darurile de la Moș Crăciun. Dar nu toată lumea are acest obicei în Ajun. Familia regală britanică, de exemplu, are altă tradiție, una  foarte veche după modelul german.

S-a aflat motivul pentru care membrii regali deschid cadourile de Crăciun mai devreme decât restul lumii. „Păstrează în continuare modelul german”, este o tradiție foarte veche pe care o practică familia regală, şi anume, deschid cadourile festive înaintea majorității oamenilor din întreaga lume.

Cu toate acestea, în timp majoritatea oamenilor rup ambalajele cutiilor cu daruri în dimineața zilei de pe 25 decembrie, Familia Regală a ales o dată oarecum neobișnuită pentru a împărtăși una dintre cele mai populare tradiții de Crăciun.

Când deschide Regina Elisabeta cadourile?

După ce s-au reunit la moșia Sandringham din Norfolk a Reginei Elisabeta a II-a, membrii firmei se așază  în jurul bradului pentru a-și deschide cadourile festive în Ajunul Crăciunului, în jurul orei ceaiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Motivul pentru care membrii regali aleg să-și schimbe cadourile cu câteva ore înainte de majoritatea celorlalte familii din Marea Britanie este din cauza istoriei germane pe care a păstrat-o Casa Regală britanică.

Ajunul Crăciunului este o zi foarte celebrată în Germania. Evenimentul, cunoscut sub numele de Heiligabend Bescherung, este de o importanță deosebită când germani fac schimb de daruri.

Vorbind despre tradiția casei regale, expertul Robert Jobson a dezvăluit că membrii firmei au împărțit cadouri în Ajunul Crăciunului, de când Prințul Albert a insistat că Regina Victoria a adoptat tradiția germană în secolul al XIX-lea.

El a adăugat: „În Ajunul Crăciunului, când toți sunt împreună, nepoții și strănepoții Reginei, pun ultima tușă bradului de Crăciun de 20 de metri din Salonul Alb.

Cadourile vor fi deschise în acea zi la ora ceaiului, deoarece familia regală încă ține obiceiul german

„Cadourile sunt așezate în Salonul Roșu, pe o masă cu suport, acoperită cu pânză albă, cu bileţelele care indică exact locul unde trebuie puse grămezile de cadouri”. După ce și-au împărțit cadourile, familia regală (doamnele) se îmbracă în rochii de seară, iar bărbații în costume şi cravată neagră pentru sărbătoarea festivă.

Un prânz tradițional cu bucate alese, inclusiv curcan este, de asemenea, servit la Sandringham, după ce regalii își fac apariția anuală la slujba de Crăciun a Bisericii Sf. Maria Magdalena.

Cu toate acestea, deschiderea cadourilor pe 24 decembrie nu este singura tradiție germană care a ajuns în Regatul Unit

De fapt, folosirea populară a bradului de Crăciun datorează mult și influenței germane în interiorul familiei regale britanice. Regina Victoria și soțul ei, născut în Bavaria, Prințul Albert, au popularizat decorarea pomilor de Crăciun în Marea Britanie în timpul secolului al XIX-lea. Iar de atunci se păstrează acest obicei şi în zilele noastre de către regalii britanici, scrie Express.