Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un indiciu care duce către punctul final al anchetei. Mecanismul a fost devoalat în cazul de la Caracal
Încă un indiciu care duce către punctul final al anchetei. Mecanismul a fost devoalat în cazul de la Caracal

Încă un indiciu care duce către punctul final al anchetei. Mecanismul a fost devoalat în cazul de la Caracal

Despre ucigașul din Caracal, Gheorghe Dincă, se știe că se afla în relații reci cu familia sa care era stabilită lângă Vicenza în Italia. Cu toate acestea el primea cu regularitate bani prin intermediul Western Union.

 

Nu se cunoaște cu exactitate sursa provenienței banilor, se știe în schimb că Dincă îi primea cu regularitate.

„Am casă de schimb valutar și transfer de bani. Îl cunosc ca și client pe Gheorghe Dincă. Scotea bani de la Western Union. Îi trimitea cineva, dar nu m-am uitat să văd cine, că nu mai am acces acum la datele respective”, a spus patronul casei de transfer valutar.

Despre Gheorghe Dincă s-a scris că făcea legea în Bari, orașul italian în care acesta a locuit o buna perioadă de timp.  Zona este cunoscută drept – raiul proxeneților, iar victimele sunt supuse la chinuri inimaginabile și primesc foarte puțini bani de la clienți. Presa din Italia a fost alertată despre dramele din Caracal și au început să găsească informații de la carabinierii din Bari, în speranța că Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu ar putea fi găsite în viață.

În acest oraș din peninsulă există rețele de traficanți de carne vie care exploatează mii de minori din estul Europei. În ultimii 10 ani, polițiștii italieni au arestat sute de membri ai grupărilor, printre care și 30 de români.

Este foarte probabil ca sumele de bani primite să provină din proxenetism, scrie