Încă un cutremur s-a produs în România. Seismul a avut loc la ora 12:34:12 (ora locală a României), zona seismică Vrancea, Buzău.
Din fericire a fost vorba despre cutremur cu magnitudinea ml 3,2, la adâncimea de 140km.
„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59km E de Brașov, 68km N de Ploiești, 122km N de București, 124km S de Bacău, 131km V de Brăila, 133km V de Galați, 137km NE de Pitești, 173km E de Sibiu, 186km N de Ruse, 207km SV de Iași”, transmite INFP.
Oltenia era cunoscută de seismologi pentru o activitate slabă
Directorul ştiinţific al INCDFP, Mircea Radulian, a explicat că zona Oltenia este una cunoscută de seismologi, însă ca având o activitate în general slabă şi moderată. Explicațiile sale au venit în contextul în care pe data de 13, respectiv 14 februarie, două seisme cu magnitudine de 5,2 și 5,7 grade au lovit puternic Oltenia.
„Într-adevăr, ceea ce s-a întâmplat ieri şi alaltăieri (marţi şi luni - n. r.) este o intensificare deosebit de mare a acestei activităţi în zonă. Este, practic, cea mai mare activitate seismică înregistrată în decurs de vreo 200 de ani, de când avem noi înregistrări. Din acest punct de vedere, a reprezentat o surpriză, să zicem, în sensul că pentru această zonă calculele noastre indicau o magnitudine maximă în jur de 5,5. Deci, practic, s-a depăşit această magnitudine şi în acelaşi timp a fost şi un şoc dublu. Au fost două cutremure cu magnitudini mari, peste 5. S-a mai întâmplat o singură dată în istorie, acum vreo 80 de ani, în 1943, când un cutremur a fost înregistrat în zonă, de 5,2”, a spus Mircea Radulian.