Primul creditor care a început să primească dosare în cadrul programului este Banca Comercială Română.
”Alpha Bank Romania a încheiat protocolul pentru programul Prima Casă 4 cu Fondul Național de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), obținând totodată și validarea normelor de creditare de la Banca Naționala a României”, scrie în comunicatul băncii.
Alpha Bank garantează aprobarea din punct de vedere financiar a solicitării în maxim 3 zile lucrătoare, oferind aceleași condiții de costuri ca și în etapele precedente ale programului, avansul solicitat fiind de minim 5%.
”Pentru creditele contractate prin programul Prima Casa 4, dobânda este variabilă, formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 4%. De exemplu, pentru un credit de 42.500 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, rata lunara în prezent este de 233,88 euro”, mai scrie în comunicat.
Programul Prima Casă 4 se adresează oricarei persoane fizice care nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soția nicio locuință sau care deține cel mult o locuință dobândită prin orice alt mod decât prin program, cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătrați.