Evenimentul Zilei > International > Înalt oficial din Ucraina, despre Rusia: „Vom asista la prăbuşirea acesteia”
Înalt oficial din Ucraina, despre Rusia: „Vom asista la prăbuşirea acesteia”

Înalt oficial din Ucraina, despre Rusia: „Vom asista la prăbuşirea acesteia”

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, Oleksi Danilov, a declarat că Rusia se află într-o situaţie dificilă și a menţionat că "vom vedea prăbușirea acesteia", în contextul problemelor sale religioase, demografice şi a relațiilor cu China.

Prin urmare, potrivit oficialului ucrainean, președintele rus, Vladimir Putin, caută un „inamic extern”, pentru a-i uni pe ruși.

Rusia se află într-o situaţie dificilă. Vom vedea prăbușirea Rusiei. Este vorba despre problemeele sale religioase complicate, problemele demografice, relațiile cu China…

Putin înțelege acest lucru și, prin urmare, caută un inamic extern. Iniţial, au fost georgienii, iar acum suntem noi. Fără un duşman extern, Putin nu poate uni ceea ce ei numesc ruși” – a declarat Oleksi Danilov.

Potrivit secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, „totul va depinde de prețul petrolului și al gazului și de impactul coronavirusului asupra Chinei”.

„Există o mulțime de întrebări cu privire la situaţia gazelor. Cu siguranță, va exista o luptă pentru platoul arctic. Va putea Rusia să reziste în această această cursă? Nu sunt sigur” – a adăugat demnitarul de la Kiev.

Agenţia RBC aminteşte, in contextul declaraţiilor lui Danilov, că președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat recent importanţa respectării identităţii naționale a ucrainenilor.

Pe de altă parte, Putin a accentuat că „nu trebuie uitată istoria comună a celor două țări (Rusia şi Ucraina, n.red)”.

Sursa

Traducere RADOR