În Turcia curg ARESTĂRILE: peste 1.200 de persoane au fost săltate

În Turcia curg  ARESTĂRILE: peste 1.200 de persoane au fost săltate

Nu scade valul de arestări din Turcia, val început imediat după lovitura de stat din 15 iulie 2015. Un comunicat de ieri a ministerului de Interne turc a dezvăluit că în ultima săptămână au fost arestate 1273 de persoane în cadrul unei serii de operaţiuni anti-terorism conduse de guvernul premierului Binali Yildirim, tovarăş de partid cu SULTANUL Recep Erdogan.

Marea parte a celor reţinuţi (920) sunt acuzaţi că fac parte din reţeaua lui Fetullah Gulen, urmărit pentru terorism de către autorităţile turce fiindcă ar fi organizat lovitura de stat de anul trecut, care a dorit să-l dea jos cu forţa pe Erdogan. Printre persoanele arestate sunt 278 de oameni presupuşi militanţi ai PKK, mai mult de 50 afiliaţi la ISIS şi 25 afiliaţi la partide de extremă stânga. Potrivit comunicatului emis de autorităţile turce, tot în ultima săptămână, au fost ucişi 33 de războinici ai Partidului independent turc. Guvernul Yildirim a publicat şi lista a 130 de persoane pe cale de a-şi pierde cetăţenia în cazul în care acestea decid să  nu revină în ţară în decurs de 90 de zile.

Potrivit celor referite de către CNN Turcia şi citate de către Il Giornale, în această listă s-ar afla şi persoane importante. Printre aceştia, Tugba Hezer Ozturk şi Faysal Sarizildiz, deputaţi filo-curzi din partea HDP  (Partidul democratic al popoarelor), care în acest moment s-ar afla undeva, în Europa.

Toţi sunt bănuiţi a avea legături cu Gulen, devenit  ''inamicul public numărul unu'' al statului turc, care anul trecut a cerut inutil SUA extrădarea cu scopul de a-l judeca pentru terorism. Ultimatumul de 3 luni pentru a reveni în ţară, a fost gândit tocmai pentru a încerca un asalt disperat împotriva predicatorului fugit în America. O tentativă in extremis destinată a da greş şi a nu avea rezultatele scontate, dar care va accentua ruperea celor două suflete ale ţării : unul mai islamist şi celălalt mai laic.