Evenimentul Zilei > Actualitate > În România se VA CULTIVA CELEBRA PLANTĂ. Proiectul de lege este clar: “EXCLUSIV pentru CONSUM PROPRIU.”
În România se VA CULTIVA CELEBRA PLANTĂ. Proiectul de lege este clar: “EXCLUSIV pentru CONSUM PROPRIU.”

În România se VA CULTIVA CELEBRA PLANTĂ. Proiectul de lege este clar: “EXCLUSIV pentru CONSUM PROPRIU.”

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă avut în vedere de Ministerul Agriculturii, poate deveni ştirea anului în România.

Conform digi24.ro, agricultorii români vor putea cultiva cânepă în gospodării, pe suprafeţe de până la 1.500 de metri pătraţi.

Măsura are ca scop sprijinirea cultivării plantei care, în trecut, a făcut din România al treilea producător din lume în acest domeniu.

Astfel, va fi permisă „cultivarea plantelor de cânepă Canabis sativa L, subspecia sativa în vederea producerii de tulpini, sămânţă, în cercetarea agricolă ori pentru producerea de sămânţă certificată, numai cu autorizarea de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin direcţiile pentru agricultură judeţene sau a municipiului Bucureşti”.

„Culturile de plante de cânepă Canabis sativa L, subspecia sativa cu suprafața maximă de 15,00 ari pot fi înființate în grădinile familiale, pe teren amplasat în intravilan, producția rezultată fiind utilizată exclusiv pentru uz propriu, gospodăresc și tradițional, prin declararea pe propria răspundere a suprafeței, producției estimată și realizată aferente fiecărei părți componente a plantei, respectiv tulpină, frunze, inflorescențe, fructe, semințe cât și a produselor obținute în urma prelucrării”, se mai arată în proiect.

Ministerul Sănătăţii va comunica Agenţiei Naţionale Antidrog toate datele statistice în legătură cu activităţile de cultivare.