Evenimentul Zilei > Social > În România se află cea mai de succes afacere de familie din Europa. Premiul a fost acordat soţilor Lilla și Attila Rácz, din satul covăsnean Tălişoara. Ceremonia a avut loc la Parlamentul European
În România se află cea mai de succes afacere de familie din Europa. Premiul a fost acordat soţilor Lilla și Attila Rácz, din satul covăsnean Tălişoara. Ceremonia a avut loc la Parlamentul European

În România se află cea mai de succes afacere de familie din Europa. Premiul a fost acordat soţilor Lilla și Attila Rácz, din satul covăsnean Tălişoara. Ceremonia a avut loc la Parlamentul European

Parlamentul European a acordat premiul pentru cea mai bună afacere de familie de pe bătrânul continent.

Ceremonia a avut loc la Bruxelles, iar câştigători sunt soţii Lilla și Attila Rácz, proprietarii Castelului Daniel din localitatea Tălişoara din judeţul Covasna.

Aşa cum anunţă portalul www.covasnamedia.ro. Hotelul Daniel Castle a câştigat premiul pentru “cea mai bună întreprindere/afacere familială din Europa”.

Miercuri, 17 octombrie, a avut loc Gala premiilor SME Star Awards. La eveniment a luat parte Lilla Rácz, căreia i s-a înmânat trofeul.

Aceasta a fost întrebată care e secretul succesului, în cazul acestui loc. Lilla a răspuns simplu. Anume că respectarea întocmai a valorilor autentice ale zonei a făcut ca nu numai Castelul, ci întreaga comunitate din Tălişoara să fie apreciate de turiştii din toată lumea care vin aici.

Premiul a fost acordat pe baza ideii că această afacere de familie are un semnificativ impact în societate şi este un model pentru alte afaceri de familie.

Lilla Rácz a mai spus cu aceeaşi ocazie că termenul de familie, în cazul din Tălişoara, are un înţeles mai larg, al întregii comunităţi.

Noi și la decernare am pus accentul  pe faptul că am luat premiul pentru o afacere de familie și că în cazul nostru această familie înseamnă nu doar familia apropiată, ci toți colegii noștri cu care lucrăm zi de zi la Castel, dar și comunitatea locală care ne ajută și cu care suntem într-o colaborare continuă pentru a promova județul.

Covăsnenii cred că ar trebui să fie mândri că avem foarte multe obiective turistice foarte frumoase și valoroase sau percepute ca fiind foarte valoroase la nivel european”, a spus Lilla Rácz.

În cursul anului 2018 acest Castel a fost vizitat de peste 3.000 de turişti. Unii au venit tocmai din Bali sau Canada. Mulţi sunt şi din România.

„Majoritatea oaspeților provin din țară, din diverse zone, în principiu din orașele mari din țară, cam 80 – 85%, însă numărul turiștilor străini este în continuă creștere de la an la an. Am avut oaspeți de pe tot mapamondul, din Bali și până în Canada”, a declarat Lilla Rácz pentru “Observatorul de Covasna”.

Premiile SME Europe reprezintă iniţiativa Partidului Popular European şi au ca scop sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii.