Când Donald Trump a instituit taxele la oțel și aluminiu la începutul lui martie, presa l-a acuzat că declanșează un „Război Comercial” mondial, care va avea consecințe dezastruoase în primul rând asupra economiei americane.

„Războaiele comerciale sunt ușor de câștigat”, le-a răpuns Trump criticilor. Și realitatea demonstrează că a avut dreptate.

Cifrele date publicității vineri de Departamentul american al Muncii arată și că rata șomajului a scăzut de la 4% la 3,9% în ultima lună.

Sectorul manufacturier și cel de retail continuă să domine categoric piața muncii, angajând de două ori mai multe persoane decât anul trecut în aceeași perioadă, arată NBCNews.

Până acum, planul prezidențial de stimulente fiscale și tăieri de taxe de 1,5 trilioane de dolari a fost un succes excepțional, reușind să mențină efervescența pe piața muncii și o creștere economică aproape neverosimilă de 4,1% în ultimul trimestru.

Rezerva Federală, care a încheiat o reuniune de două zile având ca subiect politica monetară cu concluzia că menține ratele actuale ale dobânzilor, a subliniat că „piața muncii a continuat să se întărească iar activitatea economică a crescut într-un ritm puternic”.