Evenimentul Zilei > Politica > În PNL continuă RĂZBOIUL intern. De ce se ACUZĂ liberalii între ei
În PNL continuă RĂZBOIUL intern. De ce se ACUZĂ liberalii între ei

În PNL continuă RĂZBOIUL intern. De ce se ACUZĂ liberalii între ei

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, aruncă vina pe fosta conducere a partidului, respectiv liderul liberalilor, Alina Gorghiu, și fostul secretar general, Ilie Bolojan, pentru problemele cu banii ale formațiunii.

Turcan spune că pentru rambursarea banilor din campania pentru alegerile parlamentare de la AEP către PNL trebuie să răspundă fosta conducere a partidului.

"PNL a depus toate documentele, din informațiile pe care le-am primit de la colegii mei. În spațiul public se plimbă fotografia mea și a altor colegi care asigurăm în acest moment conducerea PNL, cu titlul că avem probleme cu legea. Eu îmi asum doar ceea ce s-a semnat de către organizația PNL Sibiu și acolo toate lucrurile sunt în regulă. Toate documentele oficiale au fost semnate de fosta conducere și trebuie discutat cu fostul mandatar financiar", a spus Turcan.

Președintele interimar al PNL a adăugat că numai liberalii sunt luați la bani mărunți de opinia publică în legătură cu datoriile partidului, în timp ce PSD are datorii de trei ori mai mari.

"În momentul de față PSD are datorii de trei ori mai mari decât PNL. PSD nu a primit 50% din decontul de la AEP. Vă asigur că și PNL va primi tot aceeași sumă pe care a primit-o și PSD. Observ că în spațiul public se vorbește doar despre PNL și nu aș dori să mai fac comentarii pe acest subiect", a concluzionat Turcan.

PNL a folosit serviciile GMP, firma lui Felix Tătaru, pentru campania electorală la alegerile parlamentare, contra a 327.000 euro, sumă din care au achitat peste 50%. Dintre filialele care au avut contracte cu Tătaru și care au contribuit la plata banilor, organizațiile liberale au trimis acte la AEP în vederea decontării sumelor. Totuși, este posibil ca filialele să nu-și primească toți banii de la Autoritatea Electorală, care a cerut clarificări și acte suplimentare acestora. Astfel, liberalii vor suporta din buzunar cheltuielile către firma GMP.