“Recent, am cerut companiei să-mi permită să părăsesc Fox News”, a spus Smith într-un anunț surpriză direct în spaţiul emisiunii sale. Shepard Smith, șeful departamentului de știri de ani buni și una dintre vocile puternice de la Fox News, o reţea de cablu dominată pe piaţă, a anunțat că va părăsi compania de presă.

“Aceasta este ultima mea emisiune aici”, a spus Smit la sfârșitul emisiunii sale pe care o puteţi urmări AICI.

Smith a spus că nu se va duce la o altă rețea de televiziune „cel puțin în viitorul apropiat”. De menţionat că Smith a fost critic în anumite momente cu președintele Trump și politicile sale. Să fie oare acesta cauza plecării sale?

Plecarea bruscă a lui Smith a luat prin surprindere pe colegii de la Fox News, inclusiv pe Neil Cavuto, care a rămas fără cuvinte la doar câteva secunde după anunţul lui Smith. „Sunt un pic uluit și un pic şocat”. “Uau. Nu știu. E cel mai bun om de știri  pe care probabil nu îl poți găsi aşa uşor”.

Corespondentul Casei Albe, John Roberts – Fox News – a părut, de asemenea șocat de anunțul lui Smith, spunând că vestea a venit ca o „lovită de tren sau de metrou”. “Shep este unul dintre printre cei mai buni jurnalisti din industrie”, a declarat Jay Wallace, președinte și redactor executiv al Fox News Media, într-un comunicat.

Potrivit mass-media americane, nici Smith, nici Fox News nu au oferit explicații mai multe despre decizia de a părăsi rețeaua. Ce este şi mai interesant că Smith a reînnoit un contract pe mai mulți ani cu Fox în primăvara anului 2018.

Donald Trump a întrebat reporterii de la Casa Albă dacă Smith „Pleacă din cauza evaluărilor proaste sau din alte motive mai puțin importante?”. Apoi a spus, „Îi doresc numai bine lui Shepard Smith”.