În miezul pământului |VIDEO

În miezul pământului |VIDEO

În "Călătorie spre centrul Pământului", Brendan Fraser pleacă iar în expediţie, de data aceasta nu la vânătoare de mumii, ci pentru a explora măruntaieleTerrei.

Inspirat de romanul unuia dintre cei mai mari vizionari ai lumii, Jules Verne, filmul "Călătorie spre centrul Pământului", regizat de Eric Brevig, îl readuce în prim-plan pe Brendan Fraser, pe care l-am văzut de curând în ultima parte a francizei "Mumia".

"Călătorie spre centrul Pământului" este primul film de acţiune pentru marele ecran realizat în totalitate cu tehnologia 3D digital şi, evident, o poveste de care, dacă vrei să te bucuri cum se cuvine, trebuie să mergi la cinematograf. Probabil că este si cea mai mare calitate a producţiei, deşi aventura şi recrearea unui topos de început de lume, cu animale preistorice sau închipuiri ale contemporanilor despre cum ar fi trebuit să arate acestea, au cucerit dintotdeauna marele public.

Faună de speriat

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi de această dată, Brendan e explorator, dar unul specialist în cutremure şi activitatea vulcanilor. Brendan îşi păstrează umorul, cabotin pe alocuri, pe care îl reclamă filmul, iar ceilalţi actori care îi sunt alături în teribila aventură fac şi ei ce pot pe ecranul care materializează cavalcada de efecte speciale ale filmului.

Aflat pe urmele unei descoperiri fără precedent, Trevor (Brendan) e nevoit să plece în căutarea fratelui său dispărut într-o misiune geologică, în Islanda. Îl însoţesc nepotul lui şi un ghid islandez, Hannah (interpretată de Anita Briem), o tânără foarte sceptică în ce priveşte relatările lui Jules Verne. Cei trei vor fi prinşi într-o serie de aventuri care de care mai spectaculoase, populate de prezenţe ieşite din comun: dinozauri, păsări de foc, ciuperci cât un stat de om, flori carnivore şi piranha zburători.

TRECUT MARE

Un personaj aventuros

Brendan Fraser a devenit celebru mulţumită seriei "Mumia", care a început modest, din punct de vedere al bugetului, în 1999, şi a ajuns o franciză comparabilă cu "Omul-Păianjen" sau "Piraţii din Caraibe". Salariul lui Brendan a crescut şi el ameţitor, de la 4.000.000 de dolari, în 1999, la 12.500.000 pentru "Întoarcerea Mumiei", din 2001. Retribuţia i s-a inflamat consistent în 2008, odată cu "Mumia: Mormântul Împăratului Dragon", dar suma nu a fost făcută publică. Cert este că Brandon a devenit o figură asociată cu filmele de aventuri, cu personaje "suferind" de un umor uneori poate tras de păr, exagerare care nu îi ştirbeşte însă personajului capitalul de simpatie din partea publicului.

"Călătorie spre centrul Pământului" - trailer