Evenimentul Zilei > International > În jur de 185 de persoane au fost răpite de grupul islamist Boko Haram în nord-est Nigeriei
În jur de 185 de persoane au fost răpite de grupul islamist Boko Haram în nord-est Nigeriei

În jur de 185 de persoane au fost răpite de grupul islamist Boko Haram în nord-est Nigeriei

Potrivit AFP, aproximativ 185 de persoane au fost răpite duminică de Boko Haram în cursul unui atac comis asupra satului Gumsuri, din nord-estul Nigeriei, de către grupul islamist.

Atacatorii au ucis, de asemenea, 32 de persoane la Gumsuri, care se află în statul Borno, epicentrul insurecţiei, şi în regiunea Chibok, unde Boko Haram a răpit în aprilie peste 200 de liceene.

În cursul raidului, islamiştii i-au urcat pe ostatici – femei şi copii (băieţi şi fete) – în camioane şi i-au dus în pădurea Sambisa, unul din fiefurile lor. Gumsuri se află la circa 70 km sud de Maiduguri, pe şoseaua care leagă capitala statului Borno de Chibok.

Informaţiile despre atacul respectiv au parvenit după patru zile, din cauza unei absenţe aproape totale a reţelei de telefonie mobilă şi a şoselelor în stare proastă din regiune. Cei care au reuşit să fugă în momentul atacului n-au putut să meargă direct la Maiduguri. Ei au povestit că au fost nevoiţi să parcurgă sute de kilometri în direcţia opusă pentru a ajunge la o rută mai importantă şi pentru a ajunge în capitala provinciei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: