Evenimentul Zilei > International > În Italia jocurile sunt făcute. Carisma lui Salvini îşi pune amprenta: Este imbatabil
În Italia jocurile sunt făcute. Carisma lui Salvini îşi pune amprenta: Este imbatabil

În Italia jocurile sunt făcute. Carisma lui Salvini îşi pune amprenta: Este imbatabil

Sondajele sunt clare pentru Salvini, centrul-dreapta a depăşit 50%. Asta certifică criza neagră a M5S la guvernare şi faptul că liderul din opoziţie, a câştigat şi mai multă simpatie din partea italienilor.

Centrul-dreapta sare de 50%, Mişcarea 5 Stele continuă descreşterea, Partidul Democrat se scaldă în 20%

Acestea sunt cifrele, consolidate ale panoramei politice italiene, fotografiate de toate sondajele. Ultima fotografie a orientării italienilor, care pune împreună rezultatele demosopice a 7 institute de sondaje. Cifrele marelui sondaj reunit povestesc o realitate. Primul partid politic este Lega care se menţine mereu peste 30%, acum fiind la 33,1%.

În spatele Lega Nord, la mare distanţă, Partidul democrat la 19,3%

Beznă în schimb pentru M5S, din ce în ce mai divizat. Numai în ultima săptămână a scăzut cu 1,1 % ajungând la 16,4%, înjumătăţidu-şi scorul obţinut în precedentele alegeri din 4 martie 2018.

Continuă să crească aliaţii Lega, Fratelli d’Italia al Giorgiei Meloni ajungând la 9,5%

Cei de la Forza Italia ai lui Berlusconi ajung la 7%, în timp ce Italia Viva este pe la 5,1%. Formaţiunile politice minore, cele sub 5%, adună foarte puţine procente. Coaliţia de centru-dreapta adună relaxat deocamdată 50,4% din sufragiile italienilor, titrează Il Giornale.