„Pentru mulți dintre noi, aceasta a fost una dintre săptămânile cele mai triste și mai dureroase din toată viață”, a spus ziaristul. „Deprimare este un cuvânt departe de a descrie situația. Am văzut mulțimi de cretini violenți incendiindu-ne orașele, distrugându-ne monumentele, bătând femeile bătrâne pe străzi, trăgând asupra polițiștilor și jefuind tot ce le cade în mână.”

„Câți americani nevinovați au rănit oamenii ăștia?” a întrebat Carlson. „Câți au omorât? Nu știm numărul, dar acum mulți sunt îngrijorați de soarta țării înseși.”

Prin contrast, a șarjat Carlson, „atâția dintre liderii noștri… nu simt nimic în timp ce națiunea noastră se adâncește în anarhie. Dimpotrivă, ei văd haosul ca pe o oportunitate să-și consolideze controlul; să-și majoreze cota de piață pentru a câștiga alegerile.”

Și realizatorul a adăugat:

„Nu au nici un interes să discute amănuntele a ceea ce se întâmplă de fapt pe străzi. De fapt, ascund aceste amănunte, cerându-ne să uităm ceea ce am văzut.”

Apoi Carlson a difuzat un montaj cu acte de violență comise de rebeli și jefuitori în ultimele zile.

„Asta încurajează ei. Nu are legătură cu drepturile civile, este violență pură și infractorii pe care i-ați văzut pe ecran nu sunt protestatari. Invitații din studiourile de televiziune care îi ovaționează nu au răbdare pentru proteste reale și pentru protestatari reali”, a vituperat realizatorul.

Ceva mai târziu, Carlson a prezentat încă două înregistrări. Într-una, un manifestant tortura un câine.

Într-alta, filmată în orașul New York luni, era înfățișat un bărbat care se prezenta ca fiind „funcționar” Black Lives Matter și cerându-i unei femei să cadă în genunchi și să-și ceară iertare pentru „privilegiul de albă”. Femeia s-a supus.

„«Fără dreptate nu e pace», cântă ei, în timp ce un om chinuie un câine”, a spus Carlson dezgustat.

„Sunt cei mai de jos oameni din America iar liderii noștri le-au permis să facă ce vor. Așa că, bineînțeles, vor mai mult. Ultima lor revendicare este desființarea poliției. Fără forțe de ordine în țara asta! Aceasta ar însemna putere mai mare pentru bande. Ei pot face orice. Aceasta ar însema o teroare fără sfârșit pentru voi și familiile voastre. Asta își doresc ei.”