Evenimentul Zilei > Actualitate > În doi ani, trenurile plecate din Arad vor circula cu 160 km/oră
În doi ani, trenurile plecate din Arad vor circula cu 160 km/oră

În doi ani, trenurile plecate din Arad vor circula cu 160 km/oră

Începând cu iunie 2014 arădenii vor plece cu trenul dintr-o gară modernă la standarde europene. Proiectul de reabilitare a liniei ferate Frontieră-Curtici-Arad a intrat în linie dreaptă, astfel că de miercuri vor începe lucrările.

Gara din Arad va fi modernizată şi va dispune de lifturi şi scări rulante ce vor coborî direct la peroane. Clădirea nouă în care vor fi construite lifturile şi scările rulante va fi ridicată în prelungirea clădirii actuale.
Lucrarea, care va dura doi ani, va costa nu mai puţin de 315 milioane euro şi va fi suportată în cea mai mare parte din fonduri europene. După ce linia ferată va fi reabilitată trenurile vor putea circula cu viteze de până la 160 km/h. La finalul lucrărilor, conform proiectului, gara din Arad va fi una dintre cele mai frumoase din România.
În cadrul reabilitării sunt incluse: dublarea liniei de cale ferată între Frontieră şi staţia Curtici (5 km), reablitarea a 53,8 kilometri linii de primire/expediere din staţii, dar şi modernizarea staţiilor de pe tronson.
sursa: aradon.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: