Autoritatea Europeană de Siguranţă a Alimentelor (EFSA) a declarat că, în urma mai multor studii, s-a demonstrat că produsele lactate şi carnea provenite de la animalele clonate nu pun în pericol sănătatea oamenilor şi pot fi comercializate spre consum.
"Compoziţia chimică şi valorile nutritive ale cărnii şi laptelui provenite de la clone sănătoase nu diferă faţă de cele obţinute de la animale crescute natural", a declarat profesorul Vittorio Silano, şeful comisiei ştiinţifice a EFSA, citat de EUobserver.
Reprezentanţii EFSA au precizat însă că produsele comercializate trebuie să provină doar de la clone sănătoase, iar animalele bolnave trebuie identificate şi eliminate din crescătorii şi de pe piaţă.
Cu toate acestea, profesorul Silano a precizat că va mai dura câţiva ani până când produsele provenite de la animale clonate vor ajunge pe rafturile din Europa deoarece cumpărătorii de pe bătrănul continent sunt mult mai sceptici.
"Comercializarea produselor provenite de la animale clonate este o adevărată modă în SUA, nu şi aici (Europa - n.r)", a mai declarat acesta.
(13:47)