Primăria Municipiului București a anunțat că va construi 4 grădinițe și 5 after-school-uri în sectoarele 2 și 5, care vor fi gata în 14-16 luni.
Deși la nivelul Capitalei, prin lege, primăriile de sector sunt cele care administrează școlile și grădinițele, Primăria Generală își dorește să contribuie la infrastructura educațională, pentru că este nevoie ca elevii să învețe și să fie îngrijiți în clădiri moderne, care au asigurate toate dotările necesare.
Până la finalul lunii august Primăria Capitalei va lansa procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor la 4 grădinițe și 2 after-school-uri. Celelalte 3 clădiri after-school se află, în prezent, în stadiul de relocare a utilităților.
Indicatorii tehnico-economici sunt aprobați pentru toate cele 5 clădiri after-school și pentru cele 4 grădinițe, fiind estimată o valoare totală a investiției de 11 milioane de euro și un termen de execuție de 14 luni (pentru clădirile after-school) și de 16 luni de la data începerii lucrărilor (pentru grădinițe).
Grădinița situată în str. Sportului nr. 21: va fi demolată actuala clădire și va fi ridicată o grădiniță cu 8 grupe (imobil cu S+P+1E).
Noua clădire va avea 8 săli de clasă, sală multifuncțională, sală de mese, cabinet medical, grupuri sanitare, bucătarie, spații tehnice. Se va realiza de asemenea un sistem de încălzire centralizat și se vor amenaja curtea și terenul aferent grădiniței.
Grădinița din str. Periș nr. 27: un nou imobil va fi construit în locul actualei clădiri, degradate, pentru a găzdui o grădiniță cu program prelungit: 4 grupe de copii, săli de mese, bucătarii, spații birouri pentru personalul administrativ, cabinet medical, adăpost apărare civilă, centrală termică.
Grădinița din str. Stiucii nr. 54: clădirea actuală, aflată în stare avansata de degradare, va fi demolată și va fi realizată o construcție nouă .
Grădinița va avea 7 grupe, sală de mese, bucătarie, spații de birouri pentru personal administrativ, cabinet medical, adăpost apărare civilă, spații tehnice.
Grădinița din str. Pescărușului nr. 124 (S+P+1E) va avea la subsol spații amenajate pentru bucătărie, sală de mese, spații de depozitare și tehnice, adăpost de apărare civilă, iar la parter și etaj 8 săli de clasă, cabinet medical, vestiare, birouri cancelarie și camere tehnice. Incinta se va amenaja cu alei, locuri de joacă și spații verzi.
After-school Școala Gimnazială nr. 103 – noua clădire va asigura spații pentru 96-120 de elevi: 8 săli de clasă, sală de mese, sală de activități, grupuri sanitare și spații tehnice și administrative.
After-school Școala Gimnazială nr. 134 – este propusă realizarea unei infrastructuri noi, care va gazdui 60-75 de elevi (5 grupe), precum și funcțiunile pentru sală de mese, sală de activități, grupuri sanitare și spații tehnice și administrative.