Evenimentul Zilei > Economie > ÎN CE condiţii vor plăti sancţiuni distribuitorii de gaze naturale!
ÎN CE condiţii vor plăti sancţiuni distribuitorii de gaze naturale!

ÎN CE condiţii vor plăti sancţiuni distribuitorii de gaze naturale!

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a discutat, în Comitetul de reglementare, aprobarea standardelor de performanță pentru activitatea de distribuție și de transport a gazelor naturale.

S-a discutat inclusiv timpul de răspuns la reclamații și sesizări, a anunțat președintele instituției, Niculae Havrileț, potrivit Agerpres.

"În ședința de astăzi (joi — n.r.) a Comitetului de reglementare am hotărât să aprobăm standarde de performanță pentru activitatea de distribuție a gazelor naturale și de transport a gazelor naturale astfel încât, dacă nu se răspunde unui solicitant la o sesizare, la o reclamație în termenul stabilit de către noi, însemnând 15 zile, 30 de zile sau 60 de zile, în funcție de solicitare, atunci operatorul de distribuție sau transport este obligat să plătească o compensație în bani solicitantului. Aceste compensații variază de la un nivel de 50 de lei, cu o suprataxare de 5 lei, pentru fiecare zi de întârziere, până la câteva mii de lei în cazul operatorului de transport", a declarat Niculae Havrileț, prezent la cea de-a 25-a ediție a Conferințelor Focus Energetic.

Havrileț a preciat că, în acest moment, sunt în medie 300.000 de reclamații și sesizări de la consumatorii casnici și din acest motiv a solicitat un standard de performanță obligatoriu de îndeplinit de operatorii de distribuție. De asemenea, Havrileț a spus că are în vedere introducerea standardului și pentru operatorii din sectorul energiei electrice.