În cât timp se instalează un spital mobil al IGSU

În cât timp se instalează un spital mobil al IGSU

La sediul Ministerului Afacerilor Interne au fost predate, astăzi, către inspectoratele pentru situații de urgență, 26 de autospeciale achiziționate de Ministerul Sănătății pentru intervenții la accidente colective și calamități. Au fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, și cel al Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Din cele 26 de autospeciale, una are în dotare un spital mobil. Acesta este practoc un cort  şi se poate instala în 15 minute de 15 angajaţi ai IGSU. Are o capacitate de 40 de locuri.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că autospeciale primite acum ”vin în completarea celor 19 mașini de mare capacitate pentru transport victime multiple și a celor 12 posturi medicale avansate aflate deja în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență”. Se doreşte ca în fiecare județ să existe cel puțin o autospecială de transport victime multiple, iar în fiecare regiune a țării câte o autospecială de intervenție la calamități și accidente colective.

“Astăzi facem un pas înainte (…) și, împreună cu Ministerul Sănătății vom pune la dispoziția inspectoratelor pentru situații de urgență 25 de mașini de mare capacitate pentru transport personal și victime multiple și o autospecială care în caz de calamități sau accidente colective se poate constitui într-un punct medical avansat cu o capacitate de preluare a 40 de pacienți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un astfel de spital mobil are în dotare echipamente speciale care îi asigură o autonomie de 24 de ore, iar cu aceste vehicule de mare capacitate pot fi transportați până la 11 pacienți, în funcție de starea medicală a acestora” a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că în Bucureşti sunt trei astfel de spitale mobile iar fiecare judeţ are în dotare câte unu.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are în derulare proceduri de achiziții prin SEAP și pentru alte componente logistice destinate pompierilor militari, cum ar fi: ambarcațiuni de intervenție și salvare, motopompe și bărci de diferite tipuri, șenilate, instalații de filtrare a apei sau echipamente de respirat, potrivit MAI.