Oficialul nu a precizat, însă, care ar fi termenul în care banca centrală ar putea declara o bancă comercială în insolvenţă. Dijmărescu a detaliat însă etapele procesului de despăgubire a deponenţilor băncii intrate în insolvenţă.

În primele 24 de ore de la declararea insolvenţei, banca va pune la dispoziţia FGDB lista deponenţilor săi, prin intermediul sistemului informatic din sistemul bancar.

În următoarele 24 de ore, FGDB analizează care deponenţi şi cu ce valori se încadrează în limita plafonului maxim de garantare de 100.000 euro, iar în aproximativ 2-4 zile va transfera aceste liste împreună cu fondurile necesare despăgubirii către baăncile mandatate să facă aceste plăţi.

În prezent, pe baza mărimii reţelei şi a activelor, BCR şi BRD sunt bănci mandatate să facă astfel de plăţi în cazul care una din baăncile din sistem intră în faliment.
Prima care anunţă deponenţii de situaţia creată şi de locul din care aceştia trebuie să îşi ridice sumele din depozite este chiar banca intrată în insolvenţă, prin afişe în agenţiile sale.