Publicația BBC citează declarația ministrului Muncii, Amber Rudd.”Cele 3,2 milioane de cetățeni europeni vor avea nevoie de documente speciale prin care să demonstreze că pot să locuiască și să muncească în Marea Britanie.”
 
Deși teama legată de perspectivele de viitor ale cetățenilor străini cauzată de Brexit se accentuează, Amber Rudd oferă și o serie de garanții. „Atunci când ruperea de UE se va produce, cele 3,2 milioane de oameni pot să fie siguri că autoritățile vor face tot posibilul pentru a-i păstra în Regat.”, a punctat demnitara într-un discurs susținut în Camera Comunelor.

Totodată, același ministru anunță că complexitatea problemei impune o abordare treptată.”Ne vom folosi de toate avantajele tehnologiei pentru a asigura o gestionare corectă a imigrației.”, și-a concluzionat intervenția Amber Rudd, potrivit huff.ro

Actualmente, conform surselor oficiale, în Marea Britanie lucrează și trăiesc în jur de 150.000 de români. Aceștia nu ar trebui să fie afectați de Brexit dacă rezidă în „Insulă” cu acte în regulă. Singura problemă pe care o vor avea cu siguranță este legată de întoarcerea acasă. Obișnuitele excursii de sărbători vor fi complicate de necesitatea unui număr mai mare de documente, dar și de creșterea costurilor incluse.