Impreuna, pentru ultima data

Impreuna, pentru ultima data

In 1969, in SUA, regimul paranoic al lui Nixon ii face pe oameni sa uite de Woodstock, tancurile rusesti intra in Cehoslovacia, bombele explodeaza in Irlanda, iar Mao face epurari masive in China.

Este al treilea an in care Rolling Stones nu are o perspectiva reala de a pleca in turneu. Daca intre 63 si 66 isi castigasera faima prin alocarea a mai mult de trei sferturi din timpul lor cantarilor si turneelor, iata ca acum Stones-ii sunt condamnati sa stea luni intregi pe bara, in primul rand din cauza starii precare de sanatate, fizica si psihica, a lui Brian Jones. Este anul in care se ajunge la un deznodamant...

In februarie, formatia incepe inregistrarile pentru noul album, „Let It Bleed”. Brian apare rareori in studio, iar Jagger il ameninta de sase ori, in doar cateva zile, ca il va da afara din trupa. Jones devenise atat de paranoic incat nu isi putea acorda chitara daca Richards era de fata.

La jumatatea lunii mai, Jagger il ameninta din nou pe Brian ca, daca nu va veni la sedinta foto pentru coperta albumului, este concediat. Acesta se conformeaza, iar dupa ce termina treaba, artistii merg intr-un pub sa bea o bere. Este ultima data cand toti cei cinci Stones se afla impreuna.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fragmente din cartea „Blue, Black&White - Povestea Rolling Stones”, scrisa de Ioan Big si aparuta la Editura RAO