Evenimentul Zilei > Economie > IMPOZITUL PE PROFIT va fi înlocuit cu IMPOZITUL PE CIFRA DE AFACERI a firmelor
IMPOZITUL PE PROFIT va fi înlocuit cu IMPOZITUL PE CIFRA DE AFACERI a firmelor

IMPOZITUL PE PROFIT va fi înlocuit cu IMPOZITUL PE CIFRA DE AFACERI a firmelor

În mediul economic din Romȃnia se va produce o importantă schimbare, prin eliminarea impozitului pe profit şi înlocuiera lui cu impozitul pe cifra de afaceri a firmelor.

Mediul economic din Romȃnia va trebui să se adapteze la o importantă schimbare de regim financiar, care constă atȃt într-o eliminare, cȃt şi într-o introducere, în urma căreia pȃrghiile managementului economic vor trebui să funcţioneze diferit decȃt pȃnă acum. Este vorba despre eliminarea impozitul pe profit şi înlocuirea lui cu impozitul pe cifra de afaceri a firmelor.

În programul de guvernare al Guvernului Mihai Tudose se stipulează introducerea impozitării veniturilor pentru toate companiile din Romȃnia (impozit pe cifra de afaceri) începȃnd cu 01 ianuarie 2018.

Această implementare se va desfăşura în două, trei trepte şi vor fi afectate în special companiile cu cifră mare de afaceri, dar care lucrează, din cauza specificităţii sectorului sau a altor factori, cu marje mici de profit, cum este cazul sectorului supermarketurilor.

Părerea senatorului PNL Florin Cîţu în legătură cu această modficare este un negativă, el considerȃnd că schimbarea va descuraja companiile din Romȃnia, “obligȃndu-le să-şi mute sediile sociale în altă parte în UE”.