Evenimentul Zilei > Politica > Ce se va întâmpla cu IMPOZITELE. Plan secret invocat de PNL. Urmează o creștere a taxelor?
Ce se va întâmpla cu IMPOZITELE. Plan secret invocat de PNL. Urmează o creștere a taxelor?

Ce se va întâmpla cu IMPOZITELE. Plan secret invocat de PNL. Urmează o creștere a taxelor?

Creșterea iminentă a taxelor și impozitelor este scenariul avansat de principalul partid de opoziție în ultimele zile.

„Guvernul României, în actuala structură, arhitectură fiscal-bugetară, nu va putea face faţă cheltuielilor până la sfârşitul anului şi – avem informaţii – că urmează noi scumpiri, majorări de taxe şi impozite”, a declarat joi, la Parlament, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Potrivit acestuia, „planul PSD-ALDE” este următorul:

  • nivelul accizelor va crește până la sfârşitul acestui an
  • se va introduce o cotă de impozit de 20% pentru veniturile de peste 4.000 de lei
  • se va introduce un impozit regresiv pentru veniturile sub 2.000 de lei
  • se va renunța la cota unică de impozitare

„Ori economia României se va duce în gard ori vor majora taxele şi impozitele", a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat și el, miercuri, că PSD intenţionează să crească TVA la 20% de la mijlocul acestui an sau de anul viitor.

"În 2018, bugetul a mai câştigat 3 miliarde de lei prin faptul că nu a fost scăzut TVA de la 19% la 18%. Acest lucru a fost amânat. În acest moment, există o decizie pe care PSD trebuie să o ia şi despre care ştiu că se discută, dacă se va creşte sau nu TVA la 20% de la mijlocul anului sau de anul următor. În acest moment, fără aceşti bani din creşterea TVA, care înseamnă în jur de 3 miliarde de lei, deficitul bugetar va depăşi 3% şi cei care vor să se uite la aceste cifre pot să vadă la necesarul de finanţare, unde chiar şi PSD estimează o creştere a deficitului la 3% sau peste 3%, necesarul fiind mai mare decât deficitul aprobat în Parlament. Cifrele arată că economia este din ce în ce mai fragilă în perioada următoare, iar în cazul unui şoc negativ efectele vor fi dezastruoase. Singura soluţie pentru PSD: taie cheltuielile şi aduce mai multe venituri la buget, iar venituri mai multe la buget doar prin taxe mai mari", a spus Cîţu, după şedinţa Biroului Executiv al PNL. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: