Evenimentul Zilei > Actualitate > Important! Folosirea tehnologiilor de CRIPTARE backdoor, interzise prin lege în Uniunea Europeană
Important! Folosirea tehnologiilor de CRIPTARE  backdoor, interzise prin lege în Uniunea Europeană

Important! Folosirea tehnologiilor de CRIPTARE backdoor, interzise prin lege în Uniunea Europeană

Cetăţenii Uniunii Europene ar putea beneficia curând de noi legi menite să garanteze securitatea şi confidenţialitatea comunicaţiilor desfăşurate online. Viața privată nu înseamnă doar că nu ai nimic de ascuns, ci faptul că e decizia fiecăruia dacă dorește sau nu să nu să facă publice anumite lucruri personale.

Parlamentul European a propus un nou set de legi care impun folosirea tehnologiilor de criptare în sistem end-to-end pentru securizarea comunicaţiilor.

Noile reguli nu exclud posibilitatea ca schimburile de date să fie interceptate pe cale legală de autorităţi, însă desfăşurarea anchetelor ar putea fi mult complicată de o prevedere care interzice folosirea sistemelor de criptare ce includ vulnerabilităţi cunoscute, oferind acces garantat pentru decriptarea comunicaţiilor.

Măsura este justificată prin preocuparea faţă de modul în care sistemele de criptare nesigure pot compromite pentru toată lumea intimitatea comunicaţiilor online.

Pentru a fi transpuse în legi, propunerile trebuie mai întâi evaluate şi aprobate în Parlamentul European, respectiv Consiliul European, putând primi şi alte amendamente care înăspresc sau reduc securitatea oferită. Aprobate în forma actuală, reglementările ar putea pune însă Uniunea Europeană în conflict cu guvernele altor ţări care doresc un control mai strict asupra comunicaţiilor de date, indiferent dacă acestea sunt sau nu criptate, informează go4it.ro