Evenimentul Zilei > Politica > Implicare la cel mai înalt nivel. Ministrul intervine în cazul Caracal
Implicare la cel mai înalt nivel. Ministrul intervine în cazul Caracal

Implicare la cel mai înalt nivel. Ministrul intervine în cazul Caracal

Ministrul Justiției Ana Birchall i-a solicitat Procurorului General al României să dispună efectuarea de verificări imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei în cazul crimei din Caracal, județul Olt.

Ministrul consideră că au existat anumite disfuncționalități în aplicarea legii.

Birchall a cerut Direcției de Elaborare Acte Normative din cadrul Ministerului Justiției să evalueze legislația în domeniu, atât în ceea ce privește percheziția domiciliară, protecția victimelor și realizarea acțiunii de prindere în flagrant, precum și să propună de urgență, măsuri de modificare a legislației, astfel încât asemenea situații să fie evitate pe viitor.

„Este o zi tristă pentru noi, am luat la cunoștință din mass media despre această situație halucinantă generată de lipsă de profesionalism, necorelare a activităților sau fugă de răspundere, rezultatul fiind catastrofal, respectiv pierderea unei vieți omenești. Cuvintele sunt insuficiente pentru a exprima mâhnirea și regretul față de această crimă oribilă. Ministrul Justiției prezintă sincere condoleanțe familiei care se află acum într-un moment de grea încercare și asigură atât familia, cât și opinia publică, de faptul că va face tot ceea ce ține de competența sa legală”, a scris Birchall pe pagina de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News