Implantul sub piele şi spray-urile, noile metode de contracepţie

Implantul sub piele şi spray-urile, noile metode de contracepţie

O serie de noi contraceptive vor pătrunde pe piaţa farmaceutică în următorii nouă ani, au anunţat, miercuri, specialiştii prezenţi la Ziua Mondială a Contracepţiei, eveniment desfăşurat la Londra.

„În prezent, lucrăm la un implant pentru bărbaţi, care se va aplica pe braţ, sub piele“, ne-a declarat medicul Regine Stiruk-Ware, reprezentant al Population Council. Pentru femei, vor fi puse la punct spray-uri şi geluri, care vor difuza hormonii necesari contracepţ iei, prin piele.

„Viitoarele contraceptive vor fi uşor de folosit, vor conţine molecule mai sigure şi vor avea mai puţine efecte secundare“, a mai spus medicul Regine Stiruk-Ware. Cantităţile de hormoni pe care le vor conţine noile contraceptive vor fi infime, iar unele vor putea fi utilizate cu câteva minute înainte de contactul sexual.

Profesorul Jean Jacques Amy, de la Societatea Europeană de Contracepţie şi Sănătatea Reproducerii, a precizat că femeile nu ar mai trebui să se teamă de contraceptivele moderne, care nu îngraşă şi sunt prescrise după profilul fiecărei paciente.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pilulele nou apărute conţin jumătate din doza de hormoni pe care o aveau altădată, iar progesteronul a fost adaptat mult mai bine pentru organismul uman“, a spus Jean Jaques Amy. El le sfătuieşte pe femei ca atunci când merg la doctor să pună cât mai multe întrebări despre pilulele care le sunt prescrise.