Evenimentul Zilei > International > Imperiul SECRET al lui Obama: Joe Biden – CORUPȚIE de MILIARDE de dolari
Imperiul SECRET al lui Obama: Joe Biden – CORUPȚIE de MILIARDE de dolari

Imperiul SECRET al lui Obama: Joe Biden – CORUPȚIE de MILIARDE de dolari

Peter Schweizer, autorul best-seller-ului Clinton Cash, publică o nouă carte în care dezvăluie corupția elitei politice de la Washington.

În „Secret Empires: How the American Political Class Hides Corruption and Enriches Family and Friends” („Imperii Secrete: Cum clasa politică americană acoperă Corupția și își îmbogățește familia și prietenii”) Schweizer demonstrează cum a câștigat China influență în Statele Unite prin favorurile făcute vicepreședintelui Joe Biden și familiei sale.

La canalul TV Fox, prezentându-și cartea, Schweizer a afirmat că atunci când Joe Biden a mers împreună cu fiul său, Hunter, la Beijing în decembrie 2013, a fost foarte criticat pentru indulgența sa față de China în ceea ce privește diferendul din Marea Chinei de Sud și comerțul.

La zece zile după vizită, o companie aparținându-i lui Hunter Biden obținea 1,5 miliarde de dolari de la guvernul chinez.

„Dacă Joe Biden sau soția sa primesc o contribuție pentru campanie de 1500 de dolari sau un cadou de 1500 de dolari trebuie să le declare”, a spus Schweizer. „Dar dacă copiii săi, sau un frate, o soră sau altă rudă obțin 1,5 miliarde de dolari de la un guvern străin, nu sunt obligați să o declare. Aceste lucruri trebuie să se schimbe.”

Înainte de aceasta, New York Times dezvăluia pe 8 decembrie 2015 suspiciunile de corupție care planau asupra lui Biden în Ucraina.

„Atunci când vicepreședintele Joseph R. Biden Jr. a mers duminică la Kiev pentru o serie de reuniuni cu conducătorii țării, una dintre chestiunile la ordinea zilei a fost de a încuraja o luptă mai intensă împotriva corupției în Ucraina și eforturile sporite de a controla puterea oligarhilor”, scria NY Times.

„Însă credibilitatea mesajului anti-corupție al vicepreședintelui a fost probabil minată de asocierea fiului său, Hunter, cu una dintre cele mai mari companii de gaze naturale din Ucraina, Burisma Holdings, și cu proprietarul acesteia, Mykola Zloșevski, care a fost ministru al Ecologiei sub fostul președinte Viktor Ianukovici, înainte ca acesta să fie obligat să plece în exil.”

„Hunter Biden, 45 de ani, lobbyst la Washington, a intrat în consiliul de administrație al Burisma în aprilie 2014. În acea lună, în cadrul unei anchete privind spălarea de bani, funcționarii britanici i-au blocat companiei conturile din Londra, care conțineau 23 de milioane de dolari și îi aparțineau în realitate lui Zloșevski”, mai scria NY Times.

Și ziarul new yorkez continua:

„Edward C. Chow, care se ocupă de politica ucraineană la Centrul de Studii Strategice și Internaționale, a declarat că implicarea fiului vicepreședintelui alături de firma lui Zloșevski a minat mesajul anticorupție al administrației Obama în Ucraina.”

Chow conchidea:

„Pe de o parte avem situația lui Hunter Biden și pe de altă parte îl credităm pe tată să trimită un mesaj anticorupție. Cred că din păcate, acest lucru transmite mesajul că în America suntem ipocriți în aceste chestiuni.”

Într-un articol din Chicago Tribune, din 22 octombrie 2014, citat de Dreuz, este descris cum Joe Biden și-a construit o reședință de mai multe milioane de dolari în cartierul cel mai șic din Delaware.

„Cum am semnalat deja, ‘Daddy’ Biden și-a dobândit casa de mai multe milioane de dolari în cartierul ‘Chateau Country’ din Wilmington, Delaware, cu ajutorul unui oficial al MBNA (cel mai mare furnizor de cărți de credit din Statele Unite – n.r.) domiciliat în… Wilmington. Drept consecință, Biden a continuat să apere drepturile MBNA în Senat timp de ani de zile.”

Și articolul din Chicago Tribune continuă:

„Prima slujbă a lui Hunter Biden, după ce tatăl său a fost reales în Senat, în 1996, în Delaware, a fost la MBNA.

Hunter Biden a devenit vicepreședinte principal la începutul lui 1998, apoi a obținut un post în Departamentul de Comerț al administrației Clinton, unde s-a specializat în comerțul electronic, pentru a reveni la MBNA trei ani mai târziu în calitate de ‘consultant’ cu un salariu foarte mare. În timp ce percepea onorartii de ‘consulting’, Hunter Biden a devenit ‘partener fondator’ al cabinetului de lobby Oldaker, Biden și Belair în 2002.”

„William Oldaker era vechiul colector de fonduri, trezorier de campanie și avocat al lui Papa Biden.”

„Sub tutela lui Oldaker, Hunter Biden a exercitat presiuni în favoarea companiilor farmaceutice, al universităților și al altor clienți înstăriți, încasând 4 milioane de dolari în 2007.”

„Coincidență, senatorul Barack Obama, pe atunci senator de Illinois, a solicitat personal și a obținut ajutoare și subvenții pentru mai mulți clienți ai lui Hunter Biden.”