Evenimentul Zilei > Actualitate > Imperiul lui Jamie Oliver se destramă. Executorii judecătorești au descins în renumitul restaurant din Londra
Imperiul lui Jamie Oliver se destramă. Executorii judecătorești au descins în renumitul restaurant din Londra

Imperiul lui Jamie Oliver se destramă. Executorii judecătorești au descins în renumitul restaurant din Londra

Executorii judecătorești din Londra au descins, ieri, la restaurantul cu specific italian deținut de faimosul bucătar Jamie Oliver.

Astfel, la o săptămână după ce jurnaliștii din presa străină titrau că imperiul lui Jamie Oliver s-a prăbușit, executorii judecătorești i-au ridicat mobilierul și echipamentele de bucătărie din unul dintre cele mai apreciate restaurante ale sale. În condițiile în care bucătarul care a promovat un stil de alimentație și de viață sănătos este ruinat, nu mai puțin de 1,300 de oameni riscă să își piardă locul de muncă.

Renumitul lanț de de restaurante italiene dezvoltat de Jamie are datorii de aproximativ 71 milioane de lire sterline. Ieri, executorii judecătorești au fost fotografiați în timp ce încărcau într-un camion mese, scaune, cutii, chiar și un scuter.

Restaurantul a fost deschis în 2014, în apropiere de Piccadilly Circus, una dintre ele mai populare destinații turistice din Londra, o intersecție ale cărei clădiri sunt „tapițate” cu ecrane mari pentru reclame.

Oliver, care a strâns aproximativ 240 de milioane de lire sterline de când se află în atenția mass-media, a declarat că este devastat și profund întristat. Lucrătorii restaurantului au constatat, săptămâna trecută, închiderea restaurantului, în timp ce voiau să-și facă „tura”. Bucătarul în vârstă de 43 de ani a mai spus că nu mai poate veni cu bani de acasă pentru a-și ține afacerea în picioare, în contextul în care a investit deja 12,7 milioane de lire.

Lanțul de restaurante Jamie’s Italian a deschis primul local în 2008, însă de atunci bucătarul s-a afundat în datorii de 71,5 milioane de lire sterline. În 2018 anunța deja că va închide 12 restaurante și că 600 de angajați vor rămâne fără slujbă.