Sâmbătă, la prânz, pe una din străduțele desfundate ale Sibiului s-a umplut de mașini. Multe Mercedes și BMW, majoritatea din Sibiu, Arad, Vâlcea și Gorj, venite la înmormântarea lui Iulian Rădulescu I. La poarta palatului, o fanfară adusă din Alba Iulia umplea sonor strada, iar în curte, câțiva supuși întrețineau focul nestins de trei zile. Majoritatea participanților la funeralii erau fie în casă, fie în mașini.

Defect în loc de defunct

“Consiliul imperial a luat act de dorința defunctului Împăratul Iulian I ca succesorul tronului Imperial să fie prințul moștenitor Rădulescu Iulian al II-lea”, se arată într-un comunicat al Consiliului Imperial al Romilor. Cel care a redactat, însă, comunicatul a scris ”defect” în loc de ”defunct”. Și așa a fost transmis mai departe.
Încoronarea fiului celui decedat a avut loc cu jumătate de oră înaintea începerii slujbei de înmormântare.  “Voi face tot posibilul să ajut comunitatea. Voi colabora cu cei doi regi, tot ceea ce vrem este binele comunității”, a spus noul “împărat” la înscăunare. Una dintre condițiile puse de Consiliul Imperial al Romilor, pentru a-l accepta ca și conducător al lor, a fost ca Iulian Rădulescu să locuiască de acum înainte în țară.

Iulian Rădulescu al II-lea este căsătorit cu Lucia, fiica lui Ioan Cioabă, și a locuit în Statele Unite ale Americii din 1984. Cei doi au împreună o fiică de 26 de ani. El mai are doi copii dintr-o căsătorie anterioară.

Un prosop de plajă cu drapelul Statelor Unite

După înscăunarea noului împărat, s-a trecut la înmormântarea lui Iulian Rădulescu. Slujba a fost oficiată de Dorin Cioabă, ”regele romilor de pretutindeni”. La funerarii a participat și Daniel Cioabă, cel care a primit titlul de ”regele romilor din România”. Cortegiul funerar l-a avut în frunte pe Dorin Cioabă. Sicriul lui Iulian Rădulescu a fost urcat pe un camion, care în parbriz are o fotografie din tinerețe a celui decedat, iar în spate – două picturi înfățișându-l pe Iulian drept rege încoronat cu sceptrul în mână. De-o parte și de alta a cabinei camionului au fost legate două steaguri: unul al Uniunii Europene, alături de care este legată o bandă cu tricolorul României, și unul al Statelor Unite ale Americii. Cel al SUA era, de fapt, un prosop de plajă.

 

Cortegiul funerar a inclus mult mai multe mașini decât oameni care mergeau în spatele sicriului. Polițiștii au dirijat circulația până la cimitir. Locul de veci al lui Iulian Rădulescu I este chiar vizavi de cel al lui Florin Cioabă. Pe drumul către cimitir, apropiații lui Iulian Rădulescu aruncau monede de argint în spatele camionului, monede culese de pe jos rapid, de fiecare dată, de doi băieți.