Evenimentul Zilei > Justitie > „Împăratul” Mișu Vlasov și-a mărturisit păcatul corupției
„Împăratul” Mișu Vlasov și-a mărturisit păcatul corupției

„Împăratul” Mișu Vlasov și-a mărturisit păcatul corupției

Supranumit „Excelența Sa”, fostul deputat PNL Mihai Vlasov s-a smerit în instanță pentru a obține o pedeapsă mai mică. El este acuzat că a luat mită în valoare de 200.000 de euro.

Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a recunoscut faptele de corupție de care este acuzat de procurori şi a solicitat instanței să fie judecat în procedură simplificată, astfel încât să-i fie redusă pedeapsa cu o treime. Cu toate acestea, Curtea de Apel Bucureşti a decis, ieri, să-i respingă cererea.

Prins ca tontul cu șpaga în punga „cu soluția corectă”

„Excelența sa”, așa cum mai este numit Mihai Vlasov, este judecat sub control judiciar din 30 august, după ce, din 24 aprilie a fost arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie până în 24 aprilie, Vlasov a fost arestat preventiv.

Pe 13 martie 2013, șeful CCIR și afaceristul au stat de vorbă la o masă în restaurantul Hotelului Hilton din Capitală, apoi a plecat la mașină fără să ia mita.

Vlasov a trimis însă șoferul, pe Adrian Onofrei, să ia banii de șpagă. Mita consta într-o sumă de 200.000 de euro pe care au fost inscripționați cu substanță fluorescentă. Suma a fost pusă de denunțător, Gheorghe Iosif Petroczki, într-o pungă pe care scria „Ați nimerit soluția corectă. Vă mulțumim!”.

De la restaurant, șoferul a dus punga cu bani la mașina Împăratului, aflată în parcarea hotelului. În acest moment, au intervenit și anchetatorii care organizasera prinderea în flagrant.

Vrea să devină „mitic”

Tot în ședința de marți, Vlasov a spus că vrea să își schimbe domiciliul din Iași la București. Asta pentru că săptămânal merge la Poliţie pentru a respecta obligaţiile stabilite în cadrul controlului judiciar. El a precizat că de două ori pe săptămână trebuie să fie prezent în București pentru a da declarații în fața procurorilor DNA, dar şi pentru a se prezenta la procesul pe care îl are la Curtea de Apel.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de instanţă în 28 octombrie.