Imigranții, BREXIT și blocarea lui Trump pe agenda Grupului Bilderberg

Imigranții, BREXIT și blocarea lui Trump pe agenda Grupului Bilderberg

Grupul cvsi-secret Bilderberg, cel mai aprig promotor al globalismului, se reunește astăzi la Dresda pentru a discuta cele mai arzătoare chestiuni mondiale la ordinea zilei.

126 de personalități din 20 de țări se află pe lista de invitați dată publicității de Grup. Doi premieri, patru miniștri de Finanțe, fostul secretar de stat american Henry Kissinger, șefa FMI Christine Lagarde, vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans și fostul președinte al Comisiei Jose Manuel Barroso figurează pe listă, alături de zeci de politicieni, oameni de afaceri și foști directori ai CIA și MI6.

Reuniunea va fi prezidată de contele francez Henri de Castries, președintele director general al gigantului AXA.

Pe agenda dată publicității de Grup se află imigranții și unitatea Europei, situația politică din Statele Unite, Rusia, China, dar și, foarte interesant, „săracii și clasa de mijloc”.

„Unitatea Europei” va avea fără îndoială în prim-plan referendumul din 23 iunie, din Marea Britanie, dar și tendințele centrifuge tot mai puternice care se manifestă în UE, pe fondul nemulțumirilor legate de imigranți și de criza economică.

Cum un eventual Brexit ar însemna o lovitură fatală dată Uniunii Europene, mai ales prin efectul de domino, antrenând și alte state, este de presupus că grupul Bilderberg va încerca să depisteze ce măsuri de ultimă oră poate lua pentru a împiedica ieșirea Marii Britanii din UE.

De altfel, printre cei mai vocali avocați pentru rămânerea Londrei în UE se numără mulți dintre invitații de acum de la Dresda.

În ceea ce privește situația politică din Statele Unite, cum grupul de la Bilderberg se arăta anul trecut fățiș favorabil candidaturii lui Hillary Clinton, este de presupus că adunarea va încerca să identifice căile prin care Donald Trump, candidatul anti-sistem, poate fi blocat să ajungă la Casa Albă.

Atitudinea față de Rusia este un alt subiect sensibil, în condițiile în care Occidentul pare să se afle într-un al doilea Război Rece cu Moscova. Dorește Bilderberg, adeptul nr.1 al mondializării, să continue conflictul cu Moscova, sau, dimpotrivă, este interesat într-o aplanare, printr-o nouă delimitare a sferelor de influență?

În tot acest joc, fără îndoială că un rol important îl are și atitudinea față de China.

În ceea ce privește punctul despre „săraci”, aici avem de-a face cu o premieră, cauzată probabil de faptul că, de la an la an, un număr tot mai mic de oameni de pe Pământ devin din ce în ce mai bogați, în vreme ce tot mai mulți oameni sărăcesc.

Astfel, cei mai bogați 62 de oameni de pe planetă dețineau la sfârșitul lui 2015 bogății egale cu averile unei jumătăți din populația lumii.

Globalizarea este una dintre cauzele acestui fenomen, pe care Bilderberg trebuie să decidă dacă îl mai încurajează, ca până acum, sau îl consideră periculos, și va încerca să-l stopeze.