Evenimentul Zilei > International > REȚEAUA care aducea în Europa IMIGRANȚI pentru a-i transforma în CERȘETORI
REȚEAUA care aducea în Europa IMIGRANȚI pentru a-i transforma în CERȘETORI

REȚEAUA care aducea în Europa IMIGRANȚI pentru a-i transforma în CERȘETORI

Șapte suspecți au fost arestați fiind acuzați că au introdus în Europa peste 350 de imigranți pentru a-i revinde rețelelor de cerșetorie organizată.

Peste 350 de imigranți clandestini, provenind din Africa de Vest au fost aduși mai ales în Franța și Spania, în ultimele luni, de către intermediarul unei filiere demantelate de poliția spaniolă.

În total, șapte suspecți au fost arestați într-o razie efectuată în regiunea San Sebastian din nordul Spaniei. Aceștia promiteau o perspectivă luminoasă unor persoane sărace din Mali, Senegal, Coasta de Fildeș sau Guineea, informează canalul francez de televiziune Europe 1.

Traficanții pe procurau imigranților documente false, organizau transportul lor în Spania în mici ambarcațiuni, iar de aici erau trecuți în Franța, unde erau revânduți altor rețele.

„Este crimă organizată pură. Nu fac trafic cu arme, nici cu droguri – este dureros să o spunem – ci cu ființe umane”, a declarat Jose Nietto Barroso, inspector șef însărcinat cu informațiile și analiza riscurilor în interiorul unității centrale de luptă împotriva imigrației ilegale. „Există oameni în Franța, Marea Britanie, Germania, care cumpără patru, cinci, șapte persoane din Africa și le trimit la porțile bisericilor, ale supermaketurilor, pentru a cerși sau îi pun să muncească la grajduri, Vorbim cu adevărat de sclavagism. De sclavagism în secolul XXI.”

Înainte de a-i revinde rețelelor de cerșetori, traficanții îi țineau pe imigranți câteva zile în centrele de îngrijire gratuită din Spania, pentru a-și reface sănătatea. Apoi erau înghesuiți într-un apartament înainte de a fi transportați spre Franța cu autobuzul, trenul sau cu complicitatea unor șoferi de taxi.