Evenimentul Zilei > Actualitate > Îmbătrânirea oaselor faciale, efect similar ridurilor
Îmbătrânirea oaselor faciale, efect similar ridurilor

Îmbătrânirea oaselor faciale, efect similar ridurilor

Ridurile nu sunt singurele semne de îmbătrânire. Odată cu înaintarea în vârstă, şi structura oaselor faciale se modifică: alveolele oculare se lărgesc, unghiul sprâncenelor şi oasele nazale se schimbă considerabil.

Pe lângă tratamentele specifice pielii, esteticienii trebuie să se orienteze spre reconstrucţia structurii osoase a feţei, potrivit unui nou studiu publicat în „Plastic and Reconstructive Surgery”. 
Maxilarul, unghiul sprâcenelor şi oasele nazale se modifică, ceea ce poate da aspectul de „privire încruntată” şi „ochi adânciţi”.
Analiza imagistică a oaselor faciale pe grupe de vârstă (tineri între 20-40 de ani, persoane de vârsta a doua- 41-64 de ani şi vârstnici peste 65 de ani) a indicat diferenţe notabile între structurile osoase ale feţei în funcţie de vârstă. 
„Scheletul facial experimentează modificări morfologice şi, per total, pierde din volum”, spun cercetătorii.
Femeile îmbătrânesc mai repede decât bărbaţii
Cele mai semnificative schimbări includ zona ochilor: atât la femei, cât şi la bărbaţi, cavităţile ochilor devenind mai largi şi mai lungi.
Deşi aceste transformări afectează ambele sexe, la femei schimbările sunt mai profunde şi încep mai devreme, înainte de vârsta a doua, în timp ce la bărbaţi schimbările încep după acest prag.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: