Evenimentul Zilei > Horoscop > Imamul Hassen Chalgoumi denunță discursul de ură de pe net. A New Hope. Gemenii au încredere | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Imamul Hassen Chalgoumi denunță discursul de ură de pe net. A New Hope. Gemenii au încredere | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Imamul Hassen Chalgoumi denunță discursul de ură de pe net. A New Hope. Gemenii au încredere | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 6 octombrie s-au născut Thor Heyerdahl, Le Corbusier, Carole Lombard, Petre Ţuţea, Mihai Drăgănescu, Vasilica Tastaman, Alexandru Cazaban, Ion Pas, Ion Sălişteanu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sf. Ap. Toma şi Erotiid. Nimic în "Kalendar"!

Pare o zi lipsită de importanţă, dar nu este chiar aşa, pe 6 octombrie îl pomenim pe Sf. Apostol Toma. Din punctul meu de vedere cel mai interesant dintre cei doisprezece ucenici aleşi. Raţionalul Toma, care aplica logica lui Aristotel, este prototipul omului de ştiinţă, cel căruia trebuia să i se spună şi să i se arate, s ca să înţeleagă. Că acest lucru i-a fost plăcut Domnului, nu mai este nicio îndoială, doar bunul Iisus se oboseşte să-i demonstreze, să-i arate, să-l călăuzească, pe curiosul ucenic. Pentru că despre asta era vorba, curiozitate şi dorinţa de a ştii, nu despre necredinţă, cum au spus unii proşti mai târziu.

"Toma Necredinciosul"??? – hai să fim serioşi, Toma a lăsat totul şi a urmat pe Iisus, credinţa lui era mare şi vie, dar mereu Îl întreba, de ce este aşa, de ce aia, de ce cealaltă… Iar Iisus zâmbea cu înţelegere şi îi explica, pe cât putea Toma să înţeleagă! Să ne amintim eforturile făcute de Iisus ca să-l convingă pe Toma. Se spune că există o Scriptură, o Evanghelie scrisă de Apostolul Toma, dar eu nu cred! Până când nu o să mi se demonstreze, clar și istoric, cu dovezi, cum a apărut brusc aceasta Evanghelie taman în secolul al XIX-lea! Mă constitui într-un urmaș al Apostolului Toma!

"Crede şi nu cerceta" nu este din Învăţătura lui Iisus! Şi, în general, din nicio învăţătură, religioasă, ştiinţifică, sau magică!

Să nu cercetezi, să nu ştii… ce bine şi comod pentru cei care vor să te exploateze, să se folosescă de tine! Ce folositor pentru proști și leneși!

Dar, dragii mei lupi, padwani și hobbiți am primit curierul de la Bruxelles. După cum știți sunt avertizor și persoană publică specializată pe partea de audiovizual, de massmedia. O activitate de voluntariat. Mai de mult, când România nu era membră UE, am scris niște studii asupra massmedia și am făcut pronosticuri, cum se va dezvolta și în ce parte o s-o ia publicul. Stelele m-au favorizat, cu toate că nu era vorba de astrologie, ci de marketing politic, tot ce am scris acolo, a devenit realitate în următorii ani. Așa că am fost pus pe o listă și în fiecare miercuri, primesc o corespondență voluminoasă, în limba română, prin curier, de la Bruxelles. Rareori, foarte rar, mi se cere și părerea. Informațiile primite sunt din domeniul public, apar și pe net, cele cu embargo, care nu pot fi făcute public, sunt printate pe o hârtie de culoare diferită. De obicei, dau la sfârșitul știrii sursa, în limba engleză, franceză sau germană, după cum este precizată în curier.

Acesta este tot misterul, așa vă răspund domniilor voastre, foarte mulți, care ați avut curiozitatea să mă întrebați despre acest lucru. Iată, de exemplu:

Imamul din Drancy (Seine-Saint-Denis, Paris), Hassen Chalgoumi a denuntat discursul de ura de pe retelele sociale, a carui tinta este chiar el, de multe ori. Participand la un forum international dedicat interculturalismului, la Baku, in Azerbaidjan, Imamul a declarat ca trebuie sa se raspunda extremistilor, ca nu trebuie sa li se lase monopolul pe internet. Si a povestit ultima intamplare: afland de starea precara de sanatate a lui Shimon Peres, Imamul a postat pe pagina sa de Facebook un apel catre credinciosi si necredinciosi chemandu-i sa se roage pentru refacerea lui. Au citit mesajul peste 120.000 de persoane, 900 de comentarii fiind doar insulte, amenintari cu moartea, atitudini antisemite. Intrebat cine sunt cei care au proferat insultele si amenintarile, Imamul a recunoscut ca este vorba despre o majoritate de confesiune musulmana din Franta si Belgia, francofoni. Imamul s-a declarat socat de faptul ca acesti oameni nu dau dovada de niciun respect fata de viata omului in general. Este tipul de atitudine care s-a observat dupa atentatele de la Bataclan, Charlie Hebdo, Bruxelles. Astfel incat, a spus Imamul, nu se poate doar sa stergi aceste comentarii, trebuie sa cauti de unde vine acest virus, acesta ura.”Sunt trist si deceptionat, a adaugat Imamul. Avem mult de lucru in Franta si in Belgia. Majoritatea tacuta ar trebui sa reactioneze, trebuie sa fii curajos, trebuie sa reactionezi pe internet, pe retelele sociale, nu trebuie lasat extremistilor monopolul internetului”, a incheiat imamul Hassen Chalgoumi.

Sursă: http://www.euractiv.fr/section/all/interview/il-ne-faut-pas-laisser-internet-aux-extremistes/?nl_ref=21876933

Frumoasa Franță, țara visurilor mele de adolescent, unde am petrecut, în tinerețe aprape doi ani, este, în prezent, o țară cu probleme majore. Criminalitatea a atins cote de coșmar. Fiecare al doilea francez a fost furat, amenințat sau chiar bătut cel puțin o dată. Răspunsul clasei politice, cea mai slabă de la Vercingentorix încoace, a fost construirea a noi pușcării cu 15.000 de ”locuri”. Cred că Herr Johannis poate fi mulțumit, există în Europa cel puțin un președinte mai slab decât el. Dacă ne uităm la Franța, îmi dați dreptate!

Discursul de ură nu este prezent, din nefericire, numai în Franța, ci a devenit o obișnuință și pe forumurile și rețelele românești. Asmuțirea la război în numele unor interese străine României, susținerea unor minciuni istorice ca parte a coloanei a cincea slave sunt doar o parte a discursului urii. Cred că cei în drept supraveghează cu atenție ceea ce se întâmplă, mai mult, cred că ”scutură pomul” și au pregătit ”capcane de gândaci” după cum văd eu lucrurile. Avertizez pe această cale trolii psihopați și/sau plătiți din străinătate că este foarte ușor să se determine, în ziua de astăzi, adresa exactă a pc-ului, oraș, stradă, număr etc la care tastează rahaturile proslave, chiar dacă își ascund ID-ul. Am văzut ce pot să facă astfel de aplicații, de fapt sunt trei, aduse de finul meu, cel care lucrează în Virginia.  

Dar acum vă rog să mă scuzați, o să citesc și restul curierului, vă promit că mâine o să vă fac părtași de ceea ce am aflat, am înregistrat interesul domniilor voastre față de informații de acest gen.

Nu înainte ca să vă răspund la o altă întrebare, pusă de padawani. ”Star Wars”, pentru mine, are doar două părți: Chapter IV, ”A New Hope” și Chapter V, ”Empire Strikes Back”. Atât. La celelalte serii nici nu am putut să mă uit până la sfârșit. Proaste, zeamă lungă, neinteresante, jocuri de computer pentru trepanați, actori nefericiți care joacă în fața unui ecran albastru, efecte speciale care te plictisesc prin lipsa de originalitate, scenarii de rahat. Prostii pentru prostime!

Așa că, fie că îmi dați voie, fie nu, o să mă duc în camera cu sobă, unde lemnele trosnesc vesele, și cățeii mici împreună cu Miki și Urechița au făcut covorașe vii în fața sobei, la căldură – ei bine o să-mi pun pentru a o mia oară, poate ”A New Hope”, varianta din 1977, nu cea actualizată masterizată și digitaizată, de care, de fapt și-au bătut joc! Și o s-o văd ca prima dată, cu sufletul la gură și cu ochii mari. Prima serie, poate și a doua, în timp vorbind, au făcut artă, celelalte sunt industie, bunuri de consum!

Așa o să aștept o nouă zi, pe la ora două noaptea o să văd ce au mai făcut rudele de peste mări, țări și oceane, apoi o să mă culc ca să visez visul meu permanent cel cu marele oraș pe care îl descopăr, îl explorez noapte de noapte, sperând ca apoi să mă trezesc, în definitiv, într-o altă zi!

 

BERBEC   Se pare că astăzi vrei să continui weekendul. Eşti distrat, cu gândul aiurea şi nu ai niciun chef de muncă. Ai nevoie de puţină linişte şi de distanţă faţă de problemele altora. Astenie de toamnă? Astăzi, la locul de muncă, nu trebuie să faci nimic extravagant, sunt aspectate favorabil numai activitaţile de rutină. Evita astăzi mâncărurile grele şi dulciurile industriale. Dupa masă, o ceaşcă de ceai aburindă de ceai verde, ca să impiedici solidificarea grăsimilor, nu uita! Sfat valabil pentru toate zodiile.

TAUR   Rutina şi monotonia încep să te plictisească.  Eşti pe cale să schimbi ceva, ai nevoie de o schimbare. Sau, poate îţi cumperi ceva nou, pantofi de toamnă sau o canadiană de ploaie. Nu te apuca să faci economii nefireşti, pentru că tot tu o să suferi. Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. În general, este de bine! Pe seară – o periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată.

GEMENI   Poţi avea încredere în prietenii vechi, verificaţi şi care nu ţi-au cerut bani cu împrumut! Cere-le sfatul, poate ei sunt mai creativi, au idei mai bune, au experienţă şi poate te ajută. În a doua parte a zilei vrei să faci o mulţime de lucruri cu energia proprie zodiei. Nu o să reuşeşti, dar viaţa este formată din încercări. Ceva-ceva tot o să realizezi. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă – distractia este tot un consum de energie – face să nu obţi rezultatul dorit!

RAC    Să faci concesii, compromisuri, nu este uşor şi nici indicat. Dar trebuie să analzezi cu atenţie, dacă ceea ce obţii în schimb este suficient de valoros şi util, pentru interesele tale. În situţia în care vrei să iei atitudine în familie, în cuplu, să pui lucrurile la punct,  consultă-te cu cei născuţi sub semnele Taurului si ale Capricornului, vei gasi multa bunavoinţă, sfaturi competente şi idei bune. Procentul, sper mic, dintre nativi care se duc astăzi la stomatolog, sau au de a face cu altă procedura medicală, trebuie să o faca cu curaj, stelele sunt favorabile.

LEU    Trebuie să te bazezi pe experienţă şi pe intuiţie. Problemele cu care te confrunţi nu sunt grele, dar sunt multe! Nu ai timp de analize elaborate şi de strategii strălucite. Rezolvă, astăzi!  Dacă ai probleme cu tensiunea arteriala, lucru destul de obişnuit pentru nativii din zodia Leului, este bine să eviţi mesele grele cu feluri multe şi complicate, schimbarea bruscă de temperatură şi presiune şi enervările fără motiv. Probabil că enervările cu motiv nu pot fi evitate!

FECIOARA   Astăzi trebuie să pari mulţumit, deşi nu eşti. Iar munca ţi se pare prea grea. Relazeaxă-te, ia o pauză, ieşi la o plimbare şi respiră aerul rece în frigul de afară care începe să miroasă a zăpadă! Totuşi, învaţă, în această lume superficială şi grăbită, să nu mai dai atâta atenţie detaliilor, să fii mai iute şi mai dinamic. Nici foarte grăbit, dar nici încet-încetişor, trebuie să-ţi găseşti ritmul propriu care îţi convine. Sănătate curată!

 BALANŢA   Întâlnirile pe care le ai astăzi îţi permit să spui ce ai pe suflet. Dar, trebuie să fii scurt şi concis, în prezent lumea nu are timp de confesiuni elaborate, decât, poate, la psiholog! Astăzi, dezvăluirea sau descoperirea unor amănunte tulburătoare despre o persoana din anturajul tau iţi dau o motivaţie în plus sa acţionezi imediat. Mai ales dacă este vorba să ajuţi un prieten. Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, aşa că ai răbdare şi vei afla şi ceea ce mai doreşti. Ai de plătit nişte facturi – nu iţi face nicio plăcere dar rezolvă neaparat în cursul zilei de astăzi.

SCORPION  Cu Mercur, afectat, care evident nu îți este favorabil în domeniile sale. Şi comerţul. Şi „hoţiile”. Dacă vrei să mai furi o inimă, amână pe altă dată, astăzi poţi să ai numai refuzuri! Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. După această perioadă vei obţine recunoaşterea unor eforturi trecute, aşa că astăzi nu dormi, fii atent!  Este timpul unor mai mari sau mai mici decizii. Pe care este bine să nu le amâni. Mai bine acţionează!

SĂGETĂTOR    Ai planuri pentru acest început de săptămână. Prea multe pentru o singură zi, aşa că mai gândeşte-te şi la ziua de mâine. Trebuie să ai răbdare şi să analizezi figurile noi din jurul tău. Trebuie să te gândeşti foarte bine cum o să foloseşti banii albi puşi deoparte pentru zile negre. Pentru că depunerea lor la bancă nu a fost soluţia corectă, trebuie să recunoşti! Ştii că ai facut o mişcare gresita zilele trecute şi astăzi aştepţi urmările. Deocamdata nu se întamplă nimic. Ai timp să te gândeşti la o explicaţie.

CAPRICORN   Poţi să intri într-o librărie şi să cumpări o carte, vei descoperi că ai nevoie de ea! În general îţi bazezi relaţiile şi afacerile pe încrederea pe care o ai în persoanele respective. Stelele iţi indica o schimbare, care schimbare ar putea sa fie vorba despre o noua distributie a sentimentelor şi preferinţelor tale, in urma unor veşti. Poate că este vorba doar de gusturi culinare, dar cel mai probabil îţi schimbi părerea despre cineva pe care il cunoşti, poate cineva din anturaj, poate de la locul de muncă. Vremea se schimbă şi ea şi ţie nu prea îţi convine!

VĂRSĂTOR   Eşti gata să munceşti mult şi cu spor, dacă vezi profitul imediat, este o caracteristică zodiacală. Astăzi nu te băga în afaceri complicate, în “panamale” care îţi promit dividente fabuloase! Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar. Stomacul tău nu este în cele mai bune toane aşa că trebuie să-l protejezi, sa iei măsuri. Posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe.

PEŞTI  Nu contează dacă majoritatea este cu tine, sau dacă eşti aprobat! Singurul lucru care contează este rezultatul. În domeniul sentimental, despre el este vorba, trebuie să te descurci singur! Schimbări în bine, acasă, la serviciu şi în dragoste. O veste iti  face mare plăcere. Pentru un procent dintre nativi, câştiguri neaşteptate urmate de cheltuieli la fel de neaşteptate.  Mai puţin tutun, mai puţină cafea, mai puţin alcool, dar nu renunţa total, pentru ca bucuriile vieţii sunt aşa de puţine şi rare! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: