Vacanţa din august 2017 a fost ultima în care liderul de Kremlin s-a mai lăsat fotografiat la bustul gol. Atunci, se lăuda cu capturi imense de ştiucă şi îşi afişa abdomenul plat, pe malul lacului. Weekend-ul petrecut anul acesta în Republica Tuva a lăsat să se vadă un altfel de Vladimir Putin, mai obosit şi mai îmbătrânit ca niciodată.

Deşi vremea a fost la fel de frumoasă ca anul trecut, „Ţarul”, nu numai că nu s-a etalat la bustul gol, dar a şi fost extrem de gros îmbrăcat: tricou, cămaşă groasă tip military şi geacă. În doar două fotografii apare îmbrăcat în tricou.

Kremlinul a difuzat recent imaginile cu preşedintele Federaţiei Ruse în vacanţă, în Siberia. Plimbări în aer liber, drumeții montane și escapade pe apă.

Sunt doar câteva dintre ocupațiile pe care le are Vladimir Putin în timpul vacanței. „Ţarul” este prezentat din nou în ipostaze active în aer liber, în drumeţie prin munţi, cu barca pe fluviul Enisei şi admirând flora locală alături de ministrul apărării, Serghei Şoigu.

Potrivit purtătorului său de cuvânt Dimitri Peskov, preşedintele şi-a petrecut weekendul în Republica Tuva, însoţit de Şoigu şi de Alexandr Bortnikov, directorul serviciului de informaţii FSB. Ministrul apărării este originar din Tuva şi l-a mai invitat şi alte dăţi pe Vladimir Putin în republica siberiană (parte a Federaţiei Ruse) de la graniţa cu Mongolia.

De remarcat absenţa lui Dmitri Medvedev, premeriul rus. Secretariatul de presa al Guvernului de la Moscova a declarat că Medvedev se află în concediu medical, ca urmare a unei ”accidentări sportive”.