Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile groazei într-un centru de carantină. În ce condiții sinistre trebuie să locuiască oamenii
Imaginile groazei într-un centru de carantină.  În ce condiții sinistre trebuie să locuiască oamenii

Imaginile groazei într-un centru de carantină. În ce condiții sinistre trebuie să locuiască oamenii

Condiții mizerabile într-un centru de carantină din județul Bihor. Mai mulți cetățeni care au ajuns noaptea trecută acolo au relatat că au găsit o mizerie de nedescris: paturi lipite, miros de urină, dezinfectante lipsă etc. Oamenii se tem pentru sănătatea lor, în condițiile în care vor trebui să locuiască aici, între pereți plini de igrasie și în frig, 14 zile.

Mai multe persoane care au ajuns, în noaptea de marţi spre miercuri, în centrul de carantină de la Pădurea Negră – județul Bihor au reclamat condiţiile improprii din clădirea în care trebuie să stea în următoarele două săptămâni. ”Sunt anumite camere care nu au apă curentă la chiuvetă, nu există săpun, prosoape, absolut nimic! Nu ne-au dat nimic, în afară de lenjeria pe care trebuia să o tragem peste perne şi plapume.

Nu s-a dezinfectat înainte ca noi să ajungem aici! Pernele sunt foarte pătate. Nu sunt dezinfectate şi e de neacceptat, cu atât mai mult cu cât ne-au cazat în centru în urma celor care ar putea fi infectaţi! Perna, plapuma miros îngrozitor a urină. Sunt persoane care nu au acceptat mizeria din cameră şi au ales să rămână în maşini”, a declarat pentru  Bihoreanul.ro Voichiţa Martin, o femeie din Marghita care a revenit în țară din Italia.

Oamenii povestesc dezastrul de acolo. ”Este mizerie în camere, mâncare de la catering rece. Avem băi comune, bărbaţi cu femei, era o doamnă dezbrăcată, am dat peste ea în baie. Sunt saltele rupte, cearşafuri pişate. Nu avem apă! Avem apă de la noi, nu ni s-a oferit apă. Mai avem un pic de mâncare. Cel mai grav e că nu avem acces la nicio informaţie. Nu avem internet, semnal la telefon. Stau într-un colţ, am o liniuţă.

Nu avem televizoare, nimeni nu ne explică nimic. Nu avem medic. Nu avem o salvare aici. Dacă mi se întâmplă mie ceva sau face careva un atac de panică nu suntem asistaţi medical. Suntem speriaţi. Nu sunt copii, din câte am văzut, suntem adulţi toţi”, a relatat pentru aceeași sursă și Gelu Boroştean, un clujean care a venit de lângă Ravena.

Conform declarațiilor celor duși în carantină, în centrul de la Pădurea Neagră s-ar afla aproximativ 20 de persoane. Acestea au fost cazate câte două în cameră. O altă problemă semnalată de aceștia e că nu a venit niciun medic la ei și că nu au nici semnal la telefon. Mai mult, spațiile nu sunt încălzite, iar camerele nu au chei.

La scurt timp după publicarea declarațiilor oamenilor nemulțumiți în Bihoreanul.ro, autoritățile s-au mobilizat și, în jurul orei 13,00, în centru a ajuns o mașină cu soluții dezinfectante și alte accesorii.

”În urma sesizării făcute, am reușit să aducem o mica îmbunătatire condițiilor de carantină, pentru persoanele care vor urma sa între în acest centru (găleți, coșuri de gunoi, perii pentru toalete, dezinfectant, săpun lichid, pahare de unică folosință)”, a transmis sursei citate ”Daniel”, care a pus la dispoziție și fotografii.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: