Imaginile apocalipsei. Medicii din epicentrul focarului de gripă, măsuri extreme

Imaginile apocalipsei. Medicii din epicentrul focarului de gripă, măsuri extreme

Primele imagini din epicentrul focarului mortal chinezesc cu coronavirus par rupte dintr-un film de groază. Medicii din Wuhan tratează pacienții purtând costume hazmat (n.r. – material specific pentru a proteja împotriva substanțelor periculoase / prescurtare din limba engleză / hazard materials). Wuhan e epicentrul epidemiei cu gripă produsă de coronavirusul din aceeași familie ca și SARS.

Se crede că focarul a început la sfârșitul lunii trecute în rândul persoanelor conectate la o piață de fructe de mare din Wuhan, care de atunci a fost închisă. Ieri, oficialii chinezi au confirmat că virusul se răspândește între oameni inclusiv prin tuse și strănut.

Capitala  provinciei Hubei e locuită de 11 milioane de oameni care, în prezent, sunt în stare de panică. Autoritatea locală din Wuhan a declarat că urmează să solicite asistență de urgență din partea guvernului chinez, în speranța că va primi 40 de milioane de măști pentru față și cinci milioane de costume hazmat care să o ajute să facă față focarului. Cele mai mari temeri au loc vizavi de faptul că, peste numai câteva zile, în China se va celebra Anul Nou, eveniment care se așteaptă să pună în mișcare nu mai puțin de trei miliarde de oameni, care pot răspândi sau contacta boala.

Autoritățile au cerut poporului chinez să nu călătorească și să iasă din Wuhan pentru festivități și au consolidat screeningul în toate centrele de transport. Cel mai mare spital din zonă a făcut publice primele imagini cu medicii și pacienții. ”Salutați lucrătorii medicali care luptă pe prima linie! Lucrătorii medicali salvează pacienții într-o manieră tensionată, dar ordonată și se încurajează reciproc”, au scris reprezentanții celui mai mare spital din oraș, Spitalul Central din Wuhan, unde a apărut virussl, pe social media, unde au postat mai multe imagini cutremurătoare.  Medicii, în costume de protecție complete intervin în cazul pacienților internați la Terapie Intensivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secția ATI a spitalului, care e în carantină, e delimitată de restul unității cu două rânduri de uși de sticlă. Fiecare medic e obligat ca, peste hainele medicale să îmbrace costumul hazmat, să poarte mască completă pe față, și să parcurgă două runde de sterilizare - mai întâi de un duș de aer și apoi de lumină ultravioletă. Astfel de măsuri drastice au fost luate după ce un medic și 13 asistente din Wuhan au contactat virusul în timp ce au avut grijă de un pacient, deoarece spitalul a neglijat simptomele pacientului, a dezvăluit primarul orașului.

Noul coronavirus se extinde cu o viteză halucinantă. Un bărbat american cu noul coronavirus a fost identificat în statul Washington, au declarat miercuri oficialii CDC. Până ieri, erau înregistrate nouă decese și 500 de îmbolnăviri în restul țărilor din regiune: China Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan.

Sursa: Daily Mail