Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini uluitoare surprinse de Google Earth. Nimeni nu se aştepta să existe asta pe Pământ.
Imagini uluitoare surprinse de Google Earth. Nimeni nu se aştepta să existe asta pe Pământ.

Imagini uluitoare surprinse de Google Earth. Nimeni nu se aştepta să existe asta pe Pământ.

În călătoria sa pe Pământ, Google Earth surprinde imagini incredibile. Un exemplu sunt 50 de geoglife descoperite în Kazahstan.

Potrivit Live Science, citat de Descoperă.ro, mai multe desene de diferite mărimi şi forme şi incluzând chiar şi o zvastică uriaşă sunt vizibile în Kazahstan, de la înălţime. Ele au fost analizate de către arheologi de la Universitatea Kostanay din Kazahstan şi de la Universitatea Vilnius din Lituania.

Culmea este că acestea seamănă foarte bine cu celebrele desene din  Nazca din Peru. Geoglifele au fost observate cu ajutorul Google Earth şi sunt în diferite forme: cercuri, cruci, pătrate şi chiar şi o zvastică, cu mărimi între 90 şi 400 de metri.

Arheologii cred că geoglifele aveau un rol ritualic, dar este posibil ca ele să fi fost folosite şi pentru a delimita, a marca anumite terenuri.

Scopul realizării lor rămâne încă un mare mister, dar istoricii au observat că asemenea desene apar în diferite ţări, fiind create de culturi diferite. În afara de Nazca, desene similare au fost descoperite în Rusia şi în Orientul Mijlociu, dar şi în Brazilia, Marea Britanie şi sudul Statelor Unite.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: