Puiul de elefant, botezat Lola, s-a născut în urmă cu trei luni. Săptămâna trecută, Lola a fost diagnosticată cu un defect la inimă. Fără operaţie, medicii au spus că nu va supravieţui mai mult de câteva zile.

Planul stabilit de medici era ca sâmbătă, puiul de elefant să fie operat. Intervenţia trebuia să se desfăşoare în spitalul veterinar al parcului zoo, extrem de bine echipat.
Cu toate acestea, echipa de medici, coordonată de Prof. Dr. Christoph Schmitz, directorul departamentului de pediatrie de la Spitalul Universitar Großhadern a decis ca înainte de operaţie puiului de elefant să i se facă o tomografie computerizată, pentru a vedea mai bine defectul congenital.

Sâmbătă dimineaţă, Lola a fost dusă la spital. Puiul de elefant a murit două ore mai târziu, înainte de începerea operaţiei, în timp ce era supus tomografiei. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă nu au reuşit.


În imaginea alăturată, îngrijitorul Lolei – dreapta -, emoţionat, stă lângă puiul de elefant, la scurt timp după decesul acestuia.

Îngrijitorii de la grădina zoologică au adus trupul neînsuflețit al puiului înapoi în țarc pentru ca ceilalți elefanți să-și ia adio de la el. În timp ce păstrau un moment de reculegere, mama puiului își mângâia cu trompa puiul mort.

Duminică dimineaţă, în urma autopsiei, s-a descoperit că micuţa Lola suferise un embolism pulmonar. Pe site-ul parcului zoologic, ultimele ştiri publicate sunt despre elefănţelul Lola.

Aceasta este micuţa Lola, în urmă cu câteva zile:
<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/LprN5RP0s_M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>