Cristian Buşoi a menţionat că înţelege criticile şi că nu a intenţionat să se folosească de tragedie într-un exerciţiu electoral.

“Am vorbit astăzi (n.r. – luni), într-o conferinţă de presă, despre necesitatea consolidării clădirilor din Bucureşti care prezintă risc seismic şi am atras atenţia că nu suntem încă pregătiţi să facem faţă unei noi tragedii, posibile în cazul unui eventual cutremur, aşa cum ne-a demonstrat incendiul de la Colectiv. Unele reacţii au fost critice, întregul demers fiind suspectat de instrumentalizarea tragediei de la Colectiv într-un exerciţiu electoral de imagine. Mărturisesc cu toată sinceritatea că nu am intenţionat acest lucru, iar celor pe care această asociere i-a lezat în vreun fel le cer scuze", a scris Cristian Buşoi, luni seara, pe contul său de Facebook.

Liberalul mai spune că înţelege ceea ce i-a nemulţumit pe criticii săi. "Îi asigur de faptul că nu am intenţionat să mă folosesc de ce s-a întâmplat în tragedia de la Colectiv sau în cea întâmplată în martie '77. Cred cu tărie că astfel de evenimente nu trebuie uitate, ci trebuie să învăţăm din ele şi să nu repetăm greşelile trecutului. Suntem datori să punem pe primul plan siguranţa noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor care vin prin măsuri concrete şi durabile de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, integrate unei strategii administrative responsabile şi sensibile la problemele oamenilor!”, a transmis candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Cristian Buşoi şi-a prezentat luni proiectele pentru Bucureşti folosindu-se de imagini din Clubul Colectiv, unde şi-au pierdut viaţa 63 de tineri. Cadrele respective au fost prezentate în paralel cu ilustraţii ale consecinţelor cutremurului din 1977.

Buşoi a explicat că a ales afişul care prezenta imagini din clubul Colectiv şi de la cutremurul din anul 1977 în urma unei discuţii cu echipa de comunicare.