Imaginea care face înconjurul lumii. Cine l-a înfruntat pe Putin în Ucraina. Blestemul care îi dă fiori liderului de la Kremlin. VIDEO

Imaginea care face înconjurul lumii. Cine l-a înfruntat pe Putin în Ucraina. Blestemul care îi dă fiori liderului de la Kremlin. VIDEO Sursa foto: Kremlin

După ce trupele rusești au luat cu asalt teritoriul Ucrainei, printre bombardamente și amenințări, o ucraineancă a decis să transmită un mesaj de rezistență împotriva agresorilor.

Miercuri, când trupele ruse i-au invadat orașul în care locuia, o femeie a înfruntat un soldat rus, înarmat. Femeia i-a transmis soldatului un mesaj dur, plin de înțelepciune.

„De ce ați venit pe pământurile noastre?”, a întrebat femeia. Răspunsul soldatului rus a fost unul scurt: „dialogul nostru nu are sens”, arătând că nu dorește să poarte o discuție cu civila.

„Această conversație nu va duce la nimic și nu va rezolva situația”, a mai adăugat soldatul rus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia a continuat însă, amintindu-i militarului de faptul că își va pierde viața în acest război.

„Sunteți ocupanți, sunteți fasciști” a strigat aceasta către soldatul rus.

„Să îți pui semințe de floarea soarelui în buzunar. Când o să mori pe pământurile noastre, măcar vor crește flori în urma ta”, a spus ucraineanca.

Imaginile au făcut înconjurul lumii, iar femeia este văzută acum drept o eroină a poporului ucrainean, prin atitudinea manifestată.

Papa Francisc a făcut un nou apel pentru pace în Ucraina, în contextul invaziei rusești

Suveranul Pontif a făcut un gest considerat unic în istoria Vaticanului.Acesta a mers vineri la ambasada Rusiei de la Sfântul Scaun, pentru a discuta despre situația din Ucraina. El a ținut să-și exprime, în fața ambasadorului rus, îngrijorarea războiul din Ucraina, a transmis agenția de presă Reuters.

Este un gest unic, se pare, în istoria Vaticanului. Este pentru prima oară când un papă face o vizită la o ambasadă a unui stat implicat într-un conflict.

Suveranul Pontif a rămas în sediul misiunii diplomatice ruse circa 30 de minute, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Sursa: Facebook

Purtătorul de cuvânt a evitat să comenteze informațiile potrivit cărora Papa Francisc a oferit medierea Vaticanului în conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

Papa Francisc a făcut apel la pace și responsabilitate

Papa Francisc a mai făcut un apel la pace, în urmă cu două zile, pe 23 februarie, când a cerut responsabililor politici să-și facă un examen serios de conștiință în fața lui Dumnezeu. Papa Francisc a deplâns ceea ce se întâmplă în estul Europei, subliniind că aceste evenimente sunt de natură să amenințe pacea tututor. Papa i-a îndemnat pe cei implicați, responsabilii politici, să-și facă un „examen de conştiinţă serios” în faţa lui Dumnezeu în legătură cu acţiunile lor. Informația a fost relatată de agențiile de presă AFP şi Reuters.

Am o mare durere în suflet din cauza agravării situaţiei din Ucraina. În ciuda eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii tot mai alarmante. Ca şi mine, multă lume este neliniştită şi îngrijorată”, a afirmat Suveranul Pontif în preziua invaziei rusești.

Acesta a vorbit, în favoarea păcii, la sfârşitul audienţei sale generale săptămânale, în fața credincioșilor creștini adunați la Vatican.

„Mă rog la toate părţile implicate să se abţină de la orice acţiune care ar provoca şi mai multă suferinţă populaţiei, destabilizând coabitarea între naţiuni şi discreditând dreptul international”, a adăugat el în faţa credincioşilor adunaţi la Vatican.

O zi dedicată păcii în Ucraina

Cu acest prilej, Papa Francisc a decretat ziua de 2 martie drept „zi de post şi de rugăciune pentru pace” în Ucraina. Această zi, Miercurea Cenuşii, așa cum este cunoscută, marchează începutul Postului Mare, dinainte de Paște, la credincioșii catolici,

„Fie ca regina păcii să salveze lumea de nebunia războiului”, a mai spus Papa Francisc în fața mulțimii adunate.

Papa Francisc a mai făcut și în trecut apel la pace între Rusia și Ucraina. Declarația sa de miercuri, 23 februarie, a fost considerată cea mai dură luare de poziţie de la începutul crizei care a dus la război în Ucraina.