Evenimentul Zilei > Social > Imaginea care a indignat internetul. În ce condiții sunt transportați elevii
Imaginea care a indignat internetul. În ce condiții sunt transportați elevii

Imaginea care a indignat internetul. În ce condiții sunt transportați elevii

Mai mulți copii înghesuiți într-o căruță nesemnalizată sunt ”cărați” la școală ca la iarmarocsatul Tisa Silvestri, comuna Odobești, județul Bacău satul Tisa Silvestri, comuna Odobești, județul Bacău

Elevi transportați cu căruța la școală, ca în Evul Mediu. Acest lucru se întâmplă cu școlarii din satul Tisa Silvestri, comuna Odobești, județul Bacău, imaginea postată cu aceștia devenind virală pe internet. Mai mult, modul în care elevii erau transportați la școală, înghesuiți într-o căruță nesemnalizată, fiind astfel în pericol să fie supuși unor accidente, a stârnit reacții de indignare pe Facebook, atât din partea internauților dar și din partea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Bacău, scrie realitatea.net. Ida Vlad, inspectorul școlar general al ISJ Bacău, a declarat că școlarii sunt din satul Tisa Silvestri, comuna Odobești, iar căruța transporta 9 elevi, din aceeași localitate unde se află unitatea de învățământ, de acasă la școală.
„Nu știu de cât timp sunt transportați așa. Este un singur microbuz școlar care face transportul elevilor din alte localități, și anume trei sate, la școală. Acest transport nu este organizat de școală, este în interiorul localitățîi. Asta e opțiunea părinților. (…) Din cum stăteau, singuranța lor nu era deloc asigurată”, a declarat Ida Vlad.

Potrivit șefei ISJ, școala îi va chema la o ședința pe părinții elevilor transportați cu căruța pentru a le spune riscurile la care sunt expuși școlarii.