Levitează în stil Matrix, deplasează fizic urmele lăsate de costumul de baie pe corpul bronzat şi se plimbă liniştit pe suprafaţa Tamisei. Poate să introducă un telefon mobil într-o sticlă de bere, să transforme zăpada în diamante şi să aducă un roi de fluturi la viaţă în celebrul hotel Chateau Marmont din Hollywood. Dynamo, pe numele real Steve Frayne, este unul dintre cei mai cunoscuţi iluzionişti ai lumii. "Pentru mine, magia a fost dintotdeauna un lucru extraordinar, dar cred că presa începe să se preocupe mai mult de acest fenomen, care reîncepe să apară pe ecrane în ultima vreme. Vechea viziune asupra magiei presupunea destul de multe clişee – joben şi frac, iepuri scoşi din pălărie şi tot aşa… Dar acum magia a coborât de pe scenă într-o mai mare măsură, datorită unor fenomene precum Internetul. Magia evoluează şi redevine un fenomen proaspăt", a spus Dynamo.

Britanicul de 28 de ani este considerat cel mai revoluţionar şi original iluzionist din ultimele decenii şi are o lungă listă de fani celebri. "Absolut uluitor!", spune despre el Will Smith, iar Chris Martin de la Coldplay crede că numerele lui de magie sunt "cele mai grozave pe care le-am văzut vreodată". Ian Brown, legenda vie a rockului s-a oferit "cobai" pentru un show. Din 8 aprilie, de la ora 20.00, Dynamo vine la Discovery Channel cu o emisiune în patru părţi, "Dynamo şi magia imposibilului".

Într-un interviu pentru EVZ, tânărul a vorbit despre câteva dintre secretele sale.

ÎNCEPUTURI

La şcoală era mereu bătut

Pentru Dynamo, pasiunea pentru iluzionism s-a născut dintr-o necesitate. "Când eram mic, nişte bătăuşi se tot luau de mine, mă băgau într-un tomberon şi mă aruncau pe panta unui deal. Bunicul meu nu era magician, dar ştia câteva trucuri. Mi-a arătat cum să le iau puterea bătăuşilor – şi exact asta am făcut. Apoi, fiindcă ei nu voiau să arate că ar fi speriaţi de un mărunţel ca mine, au inventat poveşti cum că aş fi avut puteri speciale. S-a dus vorba, bunicul a aflat şi i s-a părut grozav, aşa că am început cu el să îmi şlefuiesc aceste puteri“, a spus tânărul.

"Nu ştiu de ce, dar nimeni nu vrea să joace cărţi cu mine. Prietenii mei devin foarte tăcuţi de îndată ce apare un pachet de cărţi. Mai joc uneori, dar nu pe bani."

DYNAMO, iluzionist

RISCURI

A prezis ştirile de la radio şi a levitat ca în "Matrix"

Traversarea râului Tamisa fără barcă este probabil cea mai spectaculoasă magie al lui Dynamo. "Am făcut acest număr la şase ani după ce m-am gândit prima oară la el. Fizic vorbind, totul s-a petrecut în stil «gherilă», fiindcă vreau ca oamenii să perceapă aceste numere ca fiind spontane". Spectatori i-au fost cei care se aflau în acea zi acolo.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ieNxTWkxAIQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Când am început să păşesc pe apă, cred că erau vreo 50 de oameni pe mal, dar când am ajuns la jumătate, m-am întors şi am văzut că se strânseseră vreo 2000! A fost uimitor! Probabil una dintre cele mai grozave cascadorii făcute vreodată în Anglia. A fost destul de periculoasă şi chiar uşor înspăimântătoare, fiindcă nu sunt un înotător prea strălucit", a mai adăugat tânărul.

Dacă ar fi să aleagă cel mai bun show al lui, Dynamo ar miza pe "Cel în care am prezis ştirile de la radio, cu Scott Mills, când am încercat o combinaţie de radio şi TV. Nimeni nu a mai încercat asta vreodată".
În ceea ce priveşte show-ul preferat, tânărul s-a gândit la cel "cu coperta albumului lui Tinie Tempah, când îi mut ochelarii din fotografia de pe copertă. E un exemplu de moment când toate constelaţiile s-au aliniat cum trebuie şi totul a mers foarte bine. Dacă nu aş fi avut o asemenea copertă de album sau dacă el nu ar fi purtat tot timpul ochelari de soare, numărul meu nu ar fi ieşit atât de organic. De asemenea, se putea întâmpla să nu mă invite în culise în seara aceea sau să nu aibă la el un album pe care să îl pot folosi. A fost deci nevoie de o combinaţie de mai mulţi factori. Ca magician, nu poţi să prezici aşa ceva… Şi reacţia lui a fost minunată. Pentru mine, acela a fost un moment perfect".