Ion Iliescu se confruntă cu mai multe probleme de sănătate, el fiind internat, în ultimele luni, de mai multe ori la Spitalul Clinic Universitar Elias. Iliescu a anunțat că medicii îi interzic să iasă din casă, fapt pentru care nu va participa la Congresul PSD de sâmbătă.

„Mă simt bine, dar nu pot să ies pe afară. Am fost să fac control medical, dar mă odihnesc. Am nevoie absolută de odihnă, dar sunt bine. Sunt într-o perioadă de relax.”, a spus Ion Iliescu pentru România TV.

Fostul președinte al României Ion Iliescu s-a prezentat, marți, la Spitalul Universitar de Urgență Elias din Capitală pentru un control de rutină. De la începutul anului și până acum, fostul președinte a fost internat de mai multe ori.

Ion Iliescu are probleme cu inima, în luna aprilie a acestui an a fost operat pentru a-i fi extras lichidul pericardic, însă problemele continuă să existe, ajungând să fie internat din nou, în această dimineață, la spitalul Elias din Capitală, informează Spynews.

Începând din data de 31 decembrie 2018, Ion Iliescu este inculpat în dosarul Revoluției. Procurorii au luat aceeași decizie și în cazul lui Gelu Voican Voiculescu. În urmă cu an, cei doi deveneau suspecți în dosar.

Fostul preşedinte este acuzat de crime împotriva umanităţii. Procurorii au luat aceeași decizie și în cazul lui Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviației Militare) și Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN).

Potrivit procurorilor, „prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe.”