Iliescu: "Lumea va suferi de foamete cronică până în 2012"

Iliescu: "Lumea va suferi de foamete cronică până în 2012"

Acesta este avertismentul fostului preşedinte Ion Iliescu, care participă, alături de colegul său de partid, Adrian Năstase, la o conferinţă pe tema crizei financiare, în Fiuggi, Italia.

"Criza financiară actuală, de proporţii fără precedent, după al Doilea Război Mondial, care riscă să se transforme într-o criză a economiei mondiale, a devenit tema dominantă şi obiect de îngrijorări motivate în întreaga lume." Astfel şi-a început Ion Iliescu intervenţia din cadrul celei de-a doua zile a Lucrărilor Adunării Generale, Academiei pentru Pace.

Criza alimentară de care vorbeşte fostul şef al statului ar putea fi provocată de fenomenele meteorologice extreme care au afectat producţia de cereale, plante oleaginoase şi de furaje, creşterea preţului petrolului, folosirea cerealelor pentru producerea biocombustibililor, dar şi creşterea demografică.

Iliescu propune a prezentat, în Italia, câteva posibile cauze ale situaţiei actuale şi a propus câteva măsuri pentru a preveni efectele dezastruoase ale crizei financiare pe plan mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News