Evenimentul Zilei > Actualitate > Iliescu îi spune lui Antonescu că nu poate să-l suspende pe Traian Băsescu. Igaş îi ironizează pe juriştii lui Ponta
Iliescu îi spune lui Antonescu că nu poate să-l suspende pe Traian Băsescu. Igaş îi ironizează pe juriştii lui Ponta

Iliescu îi spune lui Antonescu că nu poate să-l suspende pe Traian Băsescu. Igaş îi ironizează pe juriştii lui Ponta

Preşedintele de onoare al PSD taie elanul liderilor USL Crin Antonescu şi Victor Ponta cu privire la suspednarea şefului statului. Ion iliescu spune că anunţul privind suspendarea este doar "un pas tactic", deoarece e clar că opoziţia nu are voturi. Şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, a afirmat că acţiunea opoziţiei este menită să acopere scandalurile din PSD. La rândul său, ministrul Interne, Traian Igaş, îi ironizează pe juriştii PSD care, după ce au eşuat în debarcarea lui Geoană de la Senat, sunt puşi să lucreze şi la suspenndarea lui Traian Băsescu.

"Sunt acţiuni strategice şi tactice. Eu cred că acum este un pas tactic, pentru că practic nu prea există majoritatea parlamentară necesară pentru a realiza aşa ceva. (…) Este un act politic, pentru a trage un semnal în legătură cu respectarea locului şi rolului care îi revine preşedintelui în cadrul societăţii româneşti", a declarat azi Iliescu la Piteşti citat de Agerpres.
Crin Antonescu a declarat marţi seară la o emisiune tv că se impune suspendarea preşedintelui. A doua zi, liderii USL au anunţat printr-un comunicat de presă că au cerut juriştilor PSD şi PNL să întocmească un raport cu privire la fezabilitatea acestei iniţiative.
Traian Igaş: Dup ce au ratat schimbarea lui Geoană,
Ponta şi Antonescu pregătesc una şi mai gogonată

"Cei de la USL sunt într-o continuă încercare de a ieşi în prim plan cu tot felul de idei năstruşnice. S-a văzut ce specialişti are opoziţia şi ce soluţii în afara Regulamentului au găsit ei pentru schimbarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului. După ce s-au făcut de râs cu tentativa de schimbare a celui de-al doilea om în stat, Ponta şi Antonescu s-au gândit acum să facă una şi mai gogonată: să-l suspende pe primul om în stat", susţine Igaş într-o declaraţie de presă.
Gabriel Oprea: Suspendarea, o temă prin care se încearcă acoperirea scandalurilor din PSD
"Liderii USL fac încă o dată dovada unei viziuni înguste şi dăunătoare pentru România. Modul în care încearcă să acopere scandalurile interne, aducând în atenţia opiniei publice o temă inventată, cea legată de suspendarea preşedintelui ţării, denotă amatorism şi iresponsabilitate duse la extrem. Aceşti oameni, care declară că vor să conducă România, sunt dispuşi să sacrifice interesul ţării pe altarul intereselor personale şi de grup. Ideea suspendării preşedintelui nu foloseşte decât celor care sunt astăzi în situaţia de a explica o răfuială penibilă din sânul Opoziţiei. Pentru a acoperi un scandal intern se gândesc să destabilizeze o întreagă ţară. Doi indivizi s-au jucat cu chibriturile şi au dat foc casei. Şi, ca să nu fie prinşi, vor să incendieze tot cartierul. Modul acesta de a face politică aduce prejudicii majore întregii societăţi. Liderii Opoziţiei se joacă cu stabilitatea politică şi guvernamentală, cu imaginea României în lume şi cu percepţia liderilor din cancelariile externe", susţine Gabriel Oprea într-un comunicat de presă.
CITIŢI ŞI:

  • Juriştii USL puşi la treabă: Antonescu şi Ponta caută soluţii pentru iniţierea suspendării preşedintelui Băsescu