Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ilie Năstase: „Felicitări. Să dați știrile așa cum sunt!”
Ilie Năstase: „Felicitări. Să dați știrile așa cum sunt!”

Ilie Năstase: „Felicitări. Să dați știrile așa cum sunt!”

„Foarte bine că ați rezistat până acum. Acest lucru spune multe despre cotidianul dumneavoastră. Mulți ani înainte!”

Doru Dragomir: „Eram în stare să-mi dau viața pentru Bulina roșie”

Timp de 4 ani, 1993-1997, am fost „bulinar”. Și a fost o perioadă din tinerețea mea când eram în stare să îmi dau și viața pentru „Bulina roșie”. Și asta nu doar la figurat, ci chiar la propriu. Din cauza programului infernal, dar al naibii de plăcut, am făcut un ulcer perforat de toată frumusețea. Doctorul Oprescu a avut grijă să „nu dau colțul” și la nici 48 de ore după ce am ieșit din spital, după o operație super complicată, am venit direct în hala mare de la etajul 2 din Casa Scânteii, că acolo simțeam că îmi pot încărca bateriile. Câte amintiri, ce vremuri……. Noaptea, când eram responsabil de număr și am tras un milion de exemplare tiraj – moartea lui Mihalea. Ziua în care am penetrat sistemele de comunicații de la Palatul Cotroceni și am interceptat convorbirile telefonice de la cabinetul președintelui Iliescu. Zilele și nopțile petrecute prin Angola (Africa), în calitate de corespondent de război al „Bulinei”, era prin 1995. Războiul din Albania și Bosnia, alte momente interesante din tinerețea de „bulinar”. Și mai sunt o grămadă…… La mulți ani, „bulinari”, oriunde sunteți!”Marina Dohi: „Cea mai frumoasă perioadă din viața noastră”

„Sper să ne revedem curând, să sărbătorim cea mai frumoasă perioadă din viața noastră, când am fost jurnaliști la „Evenimentul zilei”. Am lucrat la acest ziar în perioada 1992 -1996, la Secția Social, și sunt mândră că sunt «bulinar».”

23 de ani de asigurare a transparenței mediului educațional

Cu ocazia împlinirii a 23 de ani de existență, doresc să mulțumesc în numele Consiliului Național al Elevilor din România trustului de presă „Evenimentul zilei” pentru contribuția adusă în prezentarea obiectivă, accesibilă și comprehensivă a știrilor din domeniul Educației. 23 de ani de asigurare a transparenței mediului educațional, împreună cu celelalte medii politice, sociale, economice, culturale. Le mulțumim pentru profesionalismul dovedit și pentru faptul că au considerat vocea elevilor importantă în societate! La mulți ani!

Horia Onița, președintele Consiliului Național al Elevilor, Horia OnițaBrîndușa Armanca, jurnalistă, profesor universitar: Evenimentul zilei, un supraviețuitor

Evaluăm astăzi presa tipărită ca după un război: cine a scăpat întreg, cine cu sechele, cine a dispărut sub tăvălugul crizei financiare, al managementului prost, al neadaptării la noile tehnologii și al servituților politice, atât de capricioase. Iată de ce e gentil și util ca mass-media să își aniverseze împreună cu publicul supraviețuitorii ca pe niște eroi care au trecut cu bine peste obstacole, primejdii și confruntări. „Evenimentul zilei” sau „Bulina roșie” cum a fost alintat după logoul devenit celebru, împlinește 23 de ani. Nu e puțin! În anii ’90 ziarul se bătea cu altele treizeci pe o piață încă avidă de informație. Au sucombat, pe rând, ziare importante, altele au trecut online, presa locală și centrală s-a comprimat după chinuitoare restructurări care au afectat profesia și calitatea jurnalismului. Au rămas vreo șapte cotidiene naționale tipărite.”Evenimentul zilei” a supraviețuit datorită adaptărilor succesive la exigențele cititorului, la costurile de piață, la schimbarea tehnologică. Nu fără sacrificii: de la formatul broadsheet, la formatul mediu, apoi la formatul mic și compact, care a adus economii la tipar, de la ziarul senzațiilor tari al lui Cristoiu, la tabloid sub patronatul Ringier și până la ziarul premium de azi, versiuni print și online, în convergență cu televiziunea, cotidianul a trecut prin metamorfoze și convulsii. Ce nu s-a schimbat în timp reprezintă definiția supraviețuirii și succesului său: jurnaliști prestigioși, linia critică, prezența investigației jurnalistice și…bulina roșie. Dacă ne gândim bine, există o similitudine între bulina roșie de pe clădirile în pericol de prăbușire și „Bulina roșie” de la chioșcul de ziare: ambele avertizează. Cine înțelege, să ia aminte! La mulți ani, „Evenimentul zilei”, și print, și online!

Nadia Comăneci: „Îmbrățișări și cele mai bune gânduri pentru Evenimentul zilei, un ziar de nota 10, pe care l-am citit și din America”

„Fiind de multe ori departe de casă, ziarul electronic, evz.ro, a fost unul dintre mijloacele de informare pe care l-am folosit cu încredere. La mulți ani și să fiți la fel de pasionați și determinați în ceea ce faceți!”


FOTO : Nadia Comaneci