Evenimentul Zilei > Actualitate > Ili Pika, noua SPECIE care va CUCERI lumea!
Ili Pika, noua SPECIE care va CUCERI lumea!

Ili Pika, noua SPECIE care va CUCERI lumea!

Fotografiat pentru prima dată în ultimii 20 de ani, acest animal ciudat a reapărut în nord-vestul Chinei.

Are o talie de 20 de centimetri și o figură care seamănă în egală măsură cu un iepure și cu o pisică și este simpatic foc. Acesta ele Ili Pika, și a fost fotografiat vara trecută în Munții Tian. Pentru prima oară după 20 de ani, scrie National Geografic, care publică un reportaj care i-a cucerit deja pe toți cei care au văzut adorabilul mamifer.

Ili Pika a fost descoperit abia în 1983 de către cercetătorul chinez Li Weidong, fiind recunoscut ca specie nouă doi ani mai târziu de către Academia de Științe din Beijing.

Același Li Weidong s-a întâlnit din nou cu Ili Pika în vara anului 2014, specie din care, în 20 de ani au fost văzute și înregistrate doar 29 de specimene.

Potrivit unei estimări a lui Li Weidong, în 2005 ar fi existat încă 2000 de animale, față de 2900, la începutul anilor 1990. Astăzi, se pare că nu mai există decât o mie, scrie Le Monde.

Cercetătorul chinez este îngrijorat despre soarta lui Ili Pika:

„Am descoperit această specie și am văzut cum ea a devenit pe cale de dispariție. Dacă voi fi martorul extincției sale, mă voi simți foarte vinovat.”

Difuzarea imaginilor cu Ili Pika a creat o adevărată frenezie pe Twitter, cu mii de postări care se întrec în epitete ca „adorabil”, „simpatic”, „scump”. Unii au găsit chiar că seamănă cu Pikachu, personajul principal din desenele animate Pokemon.